Nuffnang Ads

Monday, 30 September 2013

DOA SUPAYA DAPAT BAYAR HUTANG.avi



p/s : sekadar perkongsian..diharapkan kita semua sentiasa di bawah keredhaanya..amin

Sunday, 29 September 2013

Selangor Vs Singapore

Assalamualaikum..
hai3...haaa...hari ni macam ada kelapangan sket untuk berblog...haaa...jangan risau..iolss update entry yang the latest punye..yang lame2 tu nanti2 bile iolsss ada waktu yang betul2 lapang,,..iolss akan update entry2 yang dah berhabuk dalam sawang entry iolss..heheheh..mintak mahap lagi sekali yer kawan2..

haaa...masa hari sabtu bersamaan dengan 28 Sept 2013 (hamboi hengko aniss...fulldate teros iolss bagi..)..heheheh..haaaa...haritu iolss keje...tapi  my en abang aka encik tunang..memang dah inform awal2 bout nak pergi tengok bola dekat stadium shah alam with his adik beradik n sepupu sepapat..haaaa..iolss is gigih habiskan kerja secepat yang mungkin...(haaa..nampak x kegedikkan iolss dekat situ??hehehehe)...bukan ape..dah lame x jumpe plus alhamdulillah...family en tunang boleh dikatakan sangat2 friendly,kepochii,selamba...no need protocol ke hape ke,,..iolss boleh jadi diri iolss sendiri without nak berlakon depan family dyer...alhamdulillah.. :)..walopun iolss sgt2 banyak2 kerja..iolss cuba menyempatkan diri untuk luangakn with them..
haaaa...weolsss pegi tengok bola dekat stadium shah alam...selangor vs singapore...ya ampun...maha ramai sangat manusia dekat sane ko..beratur2 panjang2...berdiri lame2 plus tunggu adik beradik2 en tunang yg dah set tengok bola same2...nasib sempat masuk tengok bola tau..kalu x iolss buat muke...ngehngeh...(keletihan kerja nonstop,haruslah nak buat muke kalu x sempat tengok bola...ehehehhe..;p)...iolss pon xtau la apesal ramai sangat umat manusia yg pegi tengok bola..(ceh2...merungut2)...ngehngeh...kitorang sume x pakai pulak jersi selangor kan sebab bajet nak p dudok kat tempat singapore , dalam kereta en tunang dengan sepupu dye siap cakap lagi,japgi kunk kita g dudok kat tempat dudok singapore...keluar jer kereta...teros mereka2 ni speaking dialek s'gapore...muahahahhaha...sile la muntah kan...hahaha...iollss is penyokong setia selangor..haruslahkan...pakai baju pon kaler ala2 ikot jersi gitu..hehehehehehe....tapi kate ngkooo...ya allah..nasib baik parking senang je nak dapat...weolss parking dekat2 dgn masjid stadium shah alam tu..so kengdian nanti xdela episod sesat cari kereta kan...hehehhhe...sementara nak berkumpul semua tu..weolss pon pergila ke pintu nak masuk stadium...hampunnnn...orang berpusu2..kadang terfikir jugak..diorang ni dah x ingat ke adab2 sopan siket kan..hormat ke...ni tidak..nak masok pon main tolak2...bukannya xde tiket...semua ade tiket..jadinya xde masalah kalo beratur pon..sume dapat masok...biasala kan..datang la awal mcm mane pon...kengkonon katenye bola start 8.45..penyudahnye rasenye dekat kol 9.30 baru start..sebab..untuk pembukaan tu...selangor veteran vs singapore veteran lawan bola...time tu kekdahnye sume menyembang..sebab??bosan...hehehehe..dah name pon veteran kan.,,main pon alahai...slow motion... lastly singapore veteran menang...1-0...tapi disebabkan just utk pembukaan kan..belom yg real lgi lawan..weolss pon x kisah sangat...hahahaha..malam tu pon ada persembahan dari jamal abdillah n hafiz af..xdela gempak sgt kan..sbb weolss duduk tempat yang x berapa nak strategikk..xdela nampak secara dekatt kan...en tunang paling kesian rsenye...specky dye xtau letak dekat mane...so nak tengok bola bak kate dye..bosan n xtau nak tengok ape..he is x nampak..hahha...tapi iolss boleh nampak sinar kegembiraan dekat muka dye..yerla kumpul dengan adik beradik kan...sape yang x seronok..dapat pulak menyembang,gosip,jerit, secara berjemaah..haruslah extravaganza excited en tunang iols ni...(nampak x tu anis??nampaknyer ko kena bersedia untuk lepas kahwin ni...harus rasenye tiap2 minggu akan ada edisi berkumpul secara berjemaah dengan adik beradikk nye...nasib baik iolss is ok tau..xkisah...heheheh)...haaa..xlarat nak type panjang2...silela melayan gambar je oke...nak type panjang2 kang x ingat part2 nak story pulak..almaklum...masalah hilang ingatan berleluasa... :)

layanzzzz
ni anak buah-buahan en tunang w cousin..2 orang ni memang excited sket..diorang je yg pakai jersi selangor di kalangan weolss..sebenarnye iolss is semangat nak beli jugak...tapi nanti takot en tunang jeling2 pulak kan...yerla..sebab tunang dye perangai cam budak2 pulak..hehehehe..iolss is pendam je hasrat itu.,.tapi xpe..iolss dah tau kat mane boleh beli jersi selangor..beli senyap2... ;p

ni cousin2 hubster..ni sebelum kitorang nak msuk stadium..ape la gi...camehore plzz..buat muka comel mintak en hubster amikkan gambar,..nasib mood dye hokey..ngehngehngeh..

haaaa..nampak x??berape ramai umat manusia yang datang tengok bola secara live??berpinau mate iolss tauuu

ni kakak en tunang...ni bukan excited tengok bola..tapi excited bergosip mak jemah..eekekeke..ampun ku wahai kakak sayunkk...cute pulokkk dye dye senyum gini kan...hehehehe(harus puji lebih,,tapi insyaallah ikhlas dari hati...)

ni memang muke2 yg sangat teruja...iolss is duduk depan diorang...makanya...segala jerit,sorakan,makian,kata-kataan mereka harus dengar dengan jelas...agak berpijar telinga iolsss..hahaha

haaaa...yes3...dapat pon gambar dengan muke iolsss paling cantikk.. T_T...ni dengan cousin en tunang n tunang si cousin..tapi bukan lelaki dalam gambar ini yer pasanganye...pasanganye tengah khusyuk tengok bola...weolss yg x berape nak khusyuk ni pakse en tunang iolss amikkan gambar...tenkiu syg..nanti iolss belanja u makan eskrem malaysia 20c 10btg hokey...lalalala
Anak buah-buahan en hubster..kakak dye dah xtau pegi mane..hadoiii..dah name pon budak2 kan..agaknye time ni kakak dye tengah pergi buat marathon dekat sekitar tempat duduk..hehehe...anak buah-buahan en tunang yg ni,,iolss is sangat suke...friendly nyer ya ampun..x takot langsung dengan orang...iolss cubit2 manja pipi dye,shiom2,gomol2 pon rilex je..hahaha..saya suke..saya suke....;p... 

akhirnya...habislah sudah bola...kesudahanya??selangor 3 singapore 2...muahahahah...x sia2 weolss jerit sampai iolss sakit tekak hari ni kan..hehehehe...kalu x iolss is lepas ni xnak tengok lagi dah...hahaha.....habis je bola..weols2 pon beransur pulang...mula2 rancang nak pegi makan together2,,..tapi sebab dah lewat sangat kan..ada yang bawa anak kecik plus masing2 pon parking keter jauh2..diorang2 pon balikla ke pangkal jalan...hehehe..weolsss??haruslah pegi melantak dolu...kebuloqq hokey..habis tenaga weolss tau dok jerit2 n sorak2...harus lah nak topup balik energy weolsss..ngehngehngeh...cadangnya nak makan nasi..tapi kalu dah pukul berapa pagi dh..mane kedai jual nasi lagi..weolss pergi la makan fastfood...haruslah makan MCD kan..yeahhh come to mama mcchicken dear,,.hahahaha..(sebenarnya tu yang paling senang nak makan n oder pon)...yeahhh,,en tunang belanja...save bajet iolsss...muahahahahhaah...(buat muka jahat sangat minah ni.)...ape nak gambar??harus xde gambar..dah tu masing2 dah muka toye..muke selebet..harus xnak bergamba...iolss kena la jaga kelakuan kan...kunk en tunang jeling pulak..hahahaha..yerla dah pukol 1 pagi tebiat nak bergambar..xkisahla dalam mcd pon kan..mane tau..ada insan ke-3....choiiiiii...settle makan..ape lagi weolsss pon baliklaa ke rumah masing2.....xkan nak tido kat mcd tu pulak...hushh..xde keje.. shah alam-bandar sunway-gombak-cheras...fuh~~~~~sampai iolss lelap dlm kete...en tunang kan tengah rancak bersembang dengan cousin dye..haruslah iolss xnak kacau...pluss mne nak ingat iolss kan...dah kahwin nanti dye lupe aq...siap dye...!!...hehehehe...
sampai di sini sajer,...
 ok babai....nak g ngoje... 
 

Yes~~!!I'm Addict...

Assalamualaikum...
tajuk post x boleh blah kan...ngehngehngeh,,,
jangan risau , x ade benda terlarang pon yang aq addict sangat pon..alhamdullillah..kewarasan dan keimanan masih lagi berpegang dan tersemat kukuh di dalam diri..
nak tau apa yang aq addict sangat sampai tidur pon termimpi2 , makan terbayang2...keluar asyik ternampak2..orang cakap pasal bende lain dgn aq ,aq ckp pasal ni je..muahahahahaha...
nak tau??nak tau??haaaaa...nin diaaa

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
yeszaaa...ni la yg aq dok impi2 kan tu..muahahahha...sangat2 addict hokey dgn kaler hijau zamrud ni..aq pon x paham..sejak bile la aq boleh jdi addict sangat dengan kaler hijau ni...ya allah...bayangkan...orang cakap pasal benda lain dengan aq..aq boleh story pasal kaler hijau zamrud ni...iskh3...mihmih...(mintak mahap la yer,mesti uolss rasa menyampah dengan post iolss kali ni..mohon maaf yer..)

p/s : sebenarnya iolss sedang membuat persiapan untuk majlis wedding iolss yang akan berlangsung insyaallah tahun depan..jadinya tema2 colour masih menjadi perbincangan iolss n family,..kesian family iolsss...pening anak dara depe ni asik menuka2 tema kaler jer..ni ha dah addict pulak dengan kaler hijau zamrud..mampuih kena sesah dengan bonda terchenta iolss..muahahhaahha...

* Ya allah..semoga segala perancangan kami mendapat keredhaanmu dan berjalan dengan lancar...bukan majlis yang mewah yg diimpikan..cukup sekadar segalanya berlangsung dengan sederhana , lancar juga diredhai olehMU ya allah...juga mampu membuat keluargaku mengukir senyuman....INSYAALLAH.. :)

Friday, 27 September 2013

Stressnya!!

Assalamualaikum...
huwaaaaaa...T_T..nak nangis rasenye
belum type aq dh rase macam nak meletup jiwa & hati ni...
huk aloh....
kenapa jadi cenggini??

ni sume gara2 bile kene bekerja dengan manusia yang sangat2 egoistik..fumanghaiiii...memang terasa menusuk ke kalbu di hati...tension siotttt...huwaaaaaa...disebabkan aq x boleh nak berstory dlm ofis kan..aq story jer kat blog aq niehaaaaa...huwaaaaa
aq sesangat x paham dgn staff aq kt dlm opis yang seko ni...hamekkk ko...ni dah tahap kemarahan terlampau la ni aq ni kan...kalo bos perangai mcm dye ni aq boleh trime lagi..dah nama pon bos kan...haruslah melayan je kerenah diorang..tpi klo dah tahap meroyan aq rse..aq meroyan balik dgn diorang..ngehngehngeh...
tapi bile masuk bab si minah ni..aq memang x boleh tahan...bape lame lagi yg aq bole betahan dgn minah ni..hish...kenape aq ckp mcm ni??ni sume gara-gara sikap n perangai dye yg macam hampagassss..berlagak bos..kerja dye bos bagi tapi staff lain yang kena siapkan..alasan dye??sakit kepala lah..sibok sangatlah...itu lah inilah..haishh...aq pang kang tau lah...taunye pagi2 masuk opis nak mengamuk jeee...yang paling x boleh blah..orang lain yg salah..AQ YANG KENA MAKI!!!!ini yang paling aq x boleh tahan ni...rasa nak debikkk je muka minah ni...choiiiiii...
lepas tu siap mengadu dengan bos cakap aq xnak tolong dye buat kerja...asik x berfacebookk je...woiiii amoi...ko tau x aq dtg keje pagi2 buta masuk ofis terkangkang ke,tertonggeng ke sebab nak siapkan kerja2 ko..aq terpaksa ketepikan kerja2 bos tau x sebab nak siapkan kerja ko..ko ingat haqu ni ape??sikit pon x reti nak bersyukur!!!kalo ikotkan hati aq campak je kerja2 ko ni dalam tong sampah...
tapi disebabkan aq hormat n malas nak bising2 aq layankan je pe'el ko ni...cukop2 la tu nak buat fitnah dkt aq n staff2 lain...malu la siket woiii..
hamekkk ko...ni baru siket aq story pasal ko ni..ya allah...ampunkan lah hamba mu ini..sesugguhnya hamba mu ini dah x mampu menanggung rasa di hati..
aq ni x boleh dah nak simpan lame2...bila2 masa je boleh meletop ni..ya allah..ya allah..
*minta maaf yer b2b sume..kalo rase ayat2 kali ni macam banyak sgt negatif nye...
ok babai..nak buat kerja....
T_T

Thursday, 26 September 2013

♥¸¸.•*Bismillah..*•.¸¸¸

♥¸¸.•*Bismillah..*•.¸¸¸
Kita minta ~✿> DIA berikan
Kita menangis ~✿> DIA dengarkan
Kita berdosa ~✿> DIA ampuni
Kita bertaubat ~✿> DIA sucikan
Kita meminta ~✿> DIA berikan
Semua yang kita lakukan --> adalah untuk kita..
Semua yang DIA lakukan --> adalah untuk kita..
DIA-lah ALLAH , Maha Pengasih Maha Penyayang..

Subhanallah ◕‿◕


p/s : mohon maaf kpd b2b semua sekiranya anda2 semua bosan baca segala post2 sye..mohon maaf penunggu gua..masa yg sgt terhad utk sye berbloging buat mse ini mmbuat sgt sesak dade akibat dari kerja2 yg sgt melampau bnyk nye..mohon maaf yer..banyak cerita n gamba yg nak dikongsi..insyallah..sye akn cuba lapangkan waktu nnti yer anda2...insyaallah..syg korang sume..salam jumaat....babai..


Tuesday, 24 September 2013

Lolipop VS Coklat

Assalamualaikum...
wordless wednesday lagikkkk...toink3...

kebizyan melanda hamba ini..mohon maaf en blog...hamba perlu menyiapkan segala macam tugasan yg diberikan , handle event sane sini and so on lah..nak kena pike cara lgi nak meghadap manusia2 yang macam2 karenah dlm opis ni..nk menghadap bos2 yang ramai...oh my hearttttt...aiyoooo...

ya allah terus beri hamba mu ini kekuatan untuk melakukan segalanya dengan baikkk...aminn..


LoLiPop bErKatA kpd
CoKLaT “kIta Ni
sunGGuh MaNis kan?”
CoKLaT menJAwAb “aWak

INgaT kItA nie
DaH cukuP mAnIs
Ke?” “AwaK TengOk
OrG yang BacA

POST nie, lg
MaNis..” “TeNGok tu
DiE senYUm, MaNis
nyErrrr… .”
p/s : khas untuk anda2 yang baca post ni..ok nak keluau buat ngoje..babai...muaxxx

Monday, 23 September 2013

::RAHSIA SURAH AL-FATIHAH::

Assalamualaikum semua..Salam pagi selasa... :)
1 - AL-FATIHAH Baca 14 kali sebelum tidur:Suami dan anak-anak akan mengingati kita selalu
2 - AL-FATIHAH Baca 41 kali tiup dalam air dan minum serta buat air mandian:Melepas-kan rasa sakit dalaman
3 - AL-FATIHAH Baca 7 kali dan usap di kepala setiap pagi dan sekali sebelum tidur.Kepada orang berpenyakit mental
4 - AL-FATIHAH Baca 3 kali tiup dalam segelas air- minum dan baca sambil mengusap kawasan yang rasa sakit.Sakit yang keterlaluan.
5 - AL-FATIHAH Baca 7 kali dan sapu ke atas kepala bayi yang suka menangis pada malam hari atau pada bila-bila masa
6 - AL-FATIHAH Baca 3 atau 7 kali, gunakan ibu jari dan tekan di langit-langit, (Mulut) kemudian sapu kepada tempat yang sakit.Luka berdarah, sengat lebah, jari terkepit di pintu
SUKA DIINGATKAN: BACALAH DALAM KEADAAN KHUSYUK, TAWAKAL KEPADA ALLAH DAN NIATLAH DENGAN JUJUR, INSYA-ALLAH IANYA MERUPAKAN PENAWAR YANG TERBAIK KEPADA SEMUA.

~WALLAHUALAM BISAUWAB~
 
p/s : Saya hanya manusia biasa yang masih belajar/berusaha untuk menjadi lebih baik..Insyaallah

Tuesday, 17 September 2013

KARNIVAL RAKAN MUDA PERINGKAT NEGERI JOHOR 2013

Assalamualaikum..

Unicom Event Marketing akan berada di Segamat pada :-

* 27-29 September 2013
* Sempena Karnival Rakan Muda Peringkat Negeri Johor 2013
* 10am - 10pm
* Bertempat di Dataran Segamat

sesiapa yang berminat untuk membuka booth jualan di sana bagi memasarkan produk anda seperti buku / aksesori handphone /barangan pc & gajet boleh berhubung kembali dengan kami di talian
03-91313314(anis) ataupun emailkan details perniagaan anda ke anisshafeera90@gmail.com , kami akan hubungi anda dengan segera.

Terima Kasih

Monday, 16 September 2013

Belajar Memasak episod baru

Assalamualaikum...
Salam pagi Isnin semua...smile...sape2 yang sambut hari lahir hari ini...HAPPY BIRTHDAY..:)
dan rasanya x terlambat lagi untuk saya ucapkan SELAMAT HARI MALAYSIA untuk semua...semalam cuti kan + sibuk sangat2...xde masa nak update blog..ngehngeh...

Haaaaa....nampak2 tajuk post dekat atas??? :)..
yeszaaaa...hari ni saya sangat baik hati nak share 1 resepi ni..hehehe..ya allah resepi ni sumpah simple je...iolss he yang x berapa nak bijak sangat kan bab2 masak-memasak ni..haishhh...malu je x pandai nak masak.. T_T..
kisahnya gini...iolsss ni dah lame dah teringin nak makan steamboat..tapi disebbkan kekangan masa yang xberape nak cukup plus sape nak bawa...xkan nak pegi makan steamboat sorang2 kab??ceh x feeling langsung makan sorang...iolsss is ambil keputusan...nak buat stemaboat homemade je dekat rumah...ngehngehngeh...gilosss kontang...teruje mak noksss...first time nak buat sendiri dekat rumah..hahahhaa..nafsu tekad nak buat sendiri sebab iolss pon berpuasa selama seminggu haritu...kengkonon bukak puasa nak makan steamboat lar kan...muahahahahha..so??atas bantuan adik perempuan iolss..yerla nak rasa x bolehkan sebab puasa...jadinya iolss sekadar masukkan bahan2 yang nak@perlu direbus untuk buat kuah steamboat...dan juga potong2 isi2 untuk direbus dan dimakan...n adik iolss yang ditugaskan untuk merasa kadar kesedapan sup tomyam steamboat...kahkahkah... dan ingin memohon maaf juga..sebab xsempat pon nak snap2 gambar as bukti...hehehehh...
kitorng buat keje last min gara2 mentido punya pasal kan...6.45 baru kelam kabut buat kuah steamboat..hamik ko...padahal dah tinggal lagi bape min je lgi nak bukak puasa...padan muka diri sendiri..nasib baik sempat berbuka...cehhhh..T_T..so dekat sini iolss is nak bagi la resepi yang x berapa nak macam resepi ni sebab dah dihancurkan resepi nya oleh iolss gara2 kedai yang kitorng beli bahan tu x cukup bahan basah n kering nya..spoilllll...

KUAH TOMYAM STEAMBOAT (cara yang betul-sebetulnya)
* Rangka Ayam
* 2 batang daun saderi
* 2 paket pes tomyam
* 2 ketul kiub tomyam
* Garam
~~~ ini cara yang sebetul-betulnya..tapi disebabkan bahan-bahan kat kedai tu x cukup..iolss buat macam ni,..T_T

KUAH TOMYAM Steamboat (cara anis shafeera)
* 2 paket pes tomyam
* 2 ketul kiub tomyam
* 1 ketul kiub ayam
* garam
~~~Rebus semua bahan2 ni sampai masak...

Isi-isi dalaman untuk steamboat terpulang pada anda2 nak letak apa...senang nak makan/cepat nak masak/kenyang....disebabkan ayahanda terchenta iolss x boleh makan seafood sebab Gout...jadi kami tukarkan benda lain..weolsss guna :-
* Bebola Daging
* Bebola Ayam
* Bebola Udang 
* Bebola Sotong
* Jejari Ketam
* Fishcake
* Dumpling
* Maggi gulung
* Kobis Bunga
* Cendawan
* Ayam 
* Hotdog
* Telur Puyuh
~~~sila rujuk gambar... ;p 

haaaa..nampak x kegigihan weolsss??hambikk..masing2 makab sampai menyadar akibat kekenyangan,..alhamdulillah.. :)..terima kasih ya allah di atas rezeki yang telah engkau berikan....hokey..kuahnya mendapat pujian yerz...yeszaa,,,first trial menjadi...ni lagi semangat nak belajar masak ni..hehehe.. T_T...orang lain sume dah khatam@expert masak memasak dah..aq ni jee yang x pandai...iskh3....booo untuk diri sendiriii...

p/s : apa tunggu lagi anda2??hari ni balik rumah boleh buat...ngehngehngehh..selamat mencuba...BABAI



Wednesday, 11 September 2013

Rahsiaku~~

Assalamualaikum..
yeszaaa..hari ni iolss punyai masa senggang yang agak banyak juga.. (sebab puasa kan..so waktu rehat ni iolss guna untuk publish entry)...mihmih..
haaa..hari ni iolss nak kisahkan mengenai..

>>>>Ini..

>>> ini.. sebenarnya..iolss is x perasan..plus buat xtau je..yerla sebab diri sendiri kan..mane la nak perasan...sampaila ramai yang dah tegur..barula iolss dengan semangat dan nafsu gelojoh belek cermin...hehehehe..haaa...(biadap punye perangai..muahahahah)

iolss ni bukanla orang kaya/bigboss yang boleh nak pergi spa tiap2 minggu/bulan untuk servis muke kan..eeh servis ke ayat??salahhh ni... ;p (ko hado??)....idakk..iolss xdela duit sebanyak itu smpai tiap2 minggu nak pergi buat rawatan muka kan...(kita kan kena jalankan kempen berjimat)...hehehehe...jadinya solusi nya..iolss cuba cari produk yang bersesuaian dengan muka iolss..tapi sebelum iolss beli memang iolss selidik & dapatkan testimoni habis-habisan punye...then baru iolss sendiri try..tapi xdela sampai nak godek dekat cermin 24 jam kan..ingat banyak sangat masa??choii...harus tidak...lama jugak iolss pakai produk ni..dalam 2 bulan macam tu..barula iolss berani nak syor/warwarkan kepada kawan2/sedare-mare/etc la...sekarang...bila dah ramai lagi yang tanya..ok..iolss beranikan diri untuk post kat entry ni...

Alhamdulillah..masuk bulan ni..dah dekat 5 bulan iolss pakai 2 jenis produk ni..memang 2 jenis je la aq menghadap je..hehehe...bangun pagi nak basuh muka pakai sabun ni..malam nak tido tempek bedak tu kat muka..walopun tahap kemalasan dalam diri aq ni sangatla menebal...aq gagahkan jua diri ini untuk pakai...yer dopp...klo x macam mana nak tau berkesan ke tidak..haruslah kena merajinkan walau hakikat kau ni dasar pemalas tahap kuasa 5 punya...mihmihmih...

nak tengok x???nak x?? >>>>>>>>

*haaaa...nampak x betapa berbeza nye muka??sebelum pakai 2 produk ni,,,nampak x betapa gelap n teruknye muka??tpi alhamdulillah..lepas dah amalkan produk ni muka dah nampak kesan..cer tengok??pengantin pon kalah tau(muahahahah..yang ni tipu...pengantin lagi cantik la,,hehehe)...iolss is memang pemalas nak pakai ape2 make-up dekat muka..xkisahla pegi mane pon...ikut mood kateko..heheheh...22 gambar kat atas ni iolss memang x pakai ape2 bedak pon..lipstick pon xde..syedow2 pon xde..hehehe...sila nilaikan sendiri... ;p

nak tau x produk ape iolss pakai??sila tengok sini>>>>>
yeszaaaa...2 produk ni la yg iolsss pakai sekarang ini...setiap hari,setiap waktu..setiap masa..hehehehe..
*alhamdulillah...2 produk ni sangat2 la membantu dalam kehidupan seharian iolss..hehehe..i suke3...

*sila rujuk sini > http://www.permatasofea.com/2013/04/sabun-glutakojic-3-layer-original.html & sini >> http://saranghealthandbeauty.blogspot.com/2013/06/bedak-tanaka-dari-myanmar.html if nak tau kebaikan 22 produk ni yer...nak explain panjang2 pon x boleh jugak..nanti pengsan pulak nak type kan...hehehehe
apelagi..jumla kita mencantikkan diri.. ;p..
p/s : if anda2 semua ada produk yang lagi baik & sesuai digunakan untuk orang2 yang punyai masalah muka berminyak macam iolss ni..bolehla sharing maring kat sini..mane tau iolss pon boleh cuba..xkan nak cantik sorang2 kan..cantik same2 la baru meletopsss nyah..heheh..
ok babai.. :)
~~~opss...rahsiaku bukan lagi rahsia.. (cehhh..minah ni bajet retis fofuler agaknye)

Tuesday, 10 September 2013

No 7??Kenapa??

Assalamualaikum...

xtau nak mule story dari mana...jadi saya biar gambar yang berbicara sekejap lagi..
Alhamdulillah..sungguh x sangka..
niat di hati melawat blog dan baca-baca2 sahaja..x sangka ada rezeki di sebalik itu..
terima kasih tuan punya blog   http://katahatiku-zana.blogspot.com/2013/09/ada-apa-nombor-7.html (kak zana)  yang bermurah hati nak bagi saya cenderahati...alhamdulillah..
semoga rezeki akak terus murah lagi.. :)

 * Xtau macam mana nak cakap...jadi saya biarkan gambar sahaja yang berbicara ya.. :)

 mohon maaf ye kak zana sebab sya x sempat nak bukak blog..jadi saya memang x baca..ampun sangat..thanks kak zana.. :)




lepas kak zana bagitau saya..bergegas??eeh..ayat x kena...mihmih...maka dengan rasa x percaya plus ketaq tangan ni p la bukak blog kak zana..baghu la cheq baca n tau kisah yang jadi..adoiihai...teghuk btoi cheq ni kan..



 printscreen ni cheq ambik dekat blog kak zana..alhamdulillah..dah mintak izin dari tuan punya blog tau.. :)



 Alhamdulillah..sangat2 x sangka..mungkin akan ada antara anda2 yang akan cakap..hek eleh minah ni..xdela gempak sangat pon..tu pon nak kecoh..tapi iolss is x kisah..mak iolss selalu pesan..pemberian orang kita harus sentiasa ingat dan bersyukur,,..jangan sesekali lupa jasa baik mereka...insyaallah..bagi anda benda ini mungkin kecik..tapi iolss??sangat bersyukur..sebab??iolss ni baru2 lagi dlam dunia2 berblogging..x sangka ada orang sudi jejak ke blog iolss ni..terasa diri kerdil sangat..huhu..

p/s : again..thanks kak zana.. :)

Monday, 9 September 2013

Allahu Rabbi

 
 
Sekalipun dia pelaku "maksiat",
tidak semestinya dia PENGHUNI
NERAKA.

Sekalipun dia "ahli"
ibadah, tidak bermakna dia
PENGHUNI SYURGA.

Muhasabah diri bersama
kerana DOSA dapat dihapuskan
dengan TAUBAT, tapi AMAL &
PAHALA juga mampu
"dimusnahkan" dngan RIAK ('',) Allahu Rabbi

Semoga Allah jauhkan kita dari sifat2 buruk ( Riak dan sebagainya ) ..

Selamat Pengantin Baru sygg

Assalamualaikum...

wahhh...berhabuk sakan blog iolss ni..mintak maaf sgt2,..xsempat nak hupdate/nak on9/nak reply message etc la...iolss is sangat bz semenjak 2 menjak ni adoiiii..
ke sane sini...tapi alhamdulillah..dalam sibuk2 iolss ni..iolss dapat luangkan masa untuk hadir ke majlis reception kawan kolej/serumah iolss masa study dulu...alhamdulillah masih diberi kesempatan olehNYA untuk bejumpa dengan pasangan pengantin baru ni...
Mereka telah diijabkabulkan pada  6hb 2013(Jumaat)..dan resepsi mereka telah diadakan pada 7hb 2013(Sabtu) di Manjung Perak..
22 ni kawan iols masa study..alhamdulillah jodoh mereka berpanjangan...mereka berkawan dari belajar lagi..semoga perkahwinan yang dibina ini akan terus mekar berkekalan hingga ke akhir hayat dan dikurniakan zuriat yang soleh solehah sahabatku.. :)

 

Thursday, 5 September 2013

Salam Jumaat

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh & Selamat Pagi & Salam Pagi Jumaat

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Wahai Tuhan kami, ampunilah kami, rahmatilah kami, cukupkanlah kami, angkatlah darjat kami, berikanlah kami (kecukupan) rezeki, berikanlah kami hidayah, anugerahkanlah kami 'afiat (kesihatan yang digunakan untuk hal-hal yang Engkau redhai), dan maafkanlah segala kesalahan kami.

Aamiin ya rabbal 'alamin

Tuesday, 3 September 2013

Wordless Wednesday againnn

Assalamualaikum...
zzzzzzzzz....mood mengantuk masih menebal dalam diri...owh tidak...story banyak nak citer tapi PERANGAI M sangat menebal dalam diri...pftttt...


My 23 Birthday Celebration...

Assalamualaikum...

don't want to say much..layanje la gambar2 minah ni..
alhamdulillah...masih diberi kesempatan olehNYA untuk menyambut hari lahirku bersama teman2..
thanks to my colleagues for celebrating my birthday in advanced..mihmih...terharu+happy sangat..
luv olss..
*tahun depan boleh buat lagi...muahahahahahah..gelak jaat...
babai... :)
xoxo












Monday, 2 September 2013

I'm 23... :)

Assalamualaikum..

"Happy Birthday to me...happy birthday to me....(minah ni memang suke perasan...hadoiyaiii)...

ISNIN = 2/9/1990

Atas namamu Ya Allah , hambamu ini bersyukur atas segala nikmat/kesenangan/kemudahan/kejayaan/kebahagiaan segala-galanya yang telah diberi olehmu kepadaku Ya Allah...Alhamdulillah ku kini telah menginjak ke usia 23 tahun..semoga segalanya terus dipermudahkan/dimurahkan olehmu Ya Allah...
Amin..

p/s : Terima Kasih yang tidak terhingga pada keluarga/kawan2 kolej@ofis@sekolah@facebook yang tidak putus2 memberi ucapan juga mendoakan kesejahteraan diri saya..alhamdulillah..terima kasih diucapkan..doa2 dari kalian sudah cukup membuat saya tersenyum sebagai tanda ingatan dari anda... :)

* ni wishes from google untuk semua yang sambut birthday hari ni,,.. :)





*Gambar2 birthday saya yang telah disambut lebih awal dari officemate akan diupload kemudian yer...Babai

Sunday, 1 September 2013

8 Pintu Murah Rezeki

Assalamualaikum & Salam Pagi Isnin...
:)...sihat semua??mudah-mudahan sihat sejahtera hendaknya..
saje nak share2 je.baca kat fb.. :)
 
 
 
8 Pintu Murah Rezeki" ialah:-

1. Jangan Derhaka dengan Ibu Bapa.
2. Jangan Bergaduh dengan Saudara Mara.
3. “Tidak akan papa kedana orang yang pergi menunaikan haji..”
4. Sentiasa sembahyang sunat Dhuha.
5. Jangan tidur selepas solat subuh.
6. Selalu baca doa Al-Waqiah.
7. Rezeki ada dalam perkahwinan.
8. Rezeki ada pada anak “Semasa bayi itu lahir, 4 perkara ditetapkan antaranya ialah rezeki dan rezeki anak itu juga akan turun kepada ibu bapanya..