Nuffnang Ads

Wednesday, 21 August 2013

Sharing IS Caring....Take Noted pleaseeee

Assalamualaikum...~~~~
News ni iolss baca pagi tadi dekat post salah seorang kawan iolss dan ia memang benar2 terjadi..so iolss nak share dgn anda2 semua..sekurang-kurangnya kita dah tau n boleh ambil langkah keselamatan bersama2..
take noted yer sayang2ku sekalian..

 
Jika anda melihat seorang lelaki yang menunggang motosikal dengan tangan yang berdarah, dia mengetuk tingkap kereta meminta anda untuk berhenti serta merayu untuk beri kertas tisu bagi membersihkan darah mereka apabila anda sedang memandu kereta..

Ingat!!! JANGAN sesekali memberhentikan kereta anda. Walaupun dia cuba merosakkan dan memhimpit kereta anda, JANGAN menghentikan kereta tetapi teruskan memandu ke balai polis yang terdekat.

Taktik jenayah seperti ini telah dilaporkan dalam kira-kira 40 kes di Seremban, K. Lumpur, Shah Alam, P. Jaya dan stesen Polis Daerah Klang Town (sebenarnya di sekitar seluruh negara).

mereka-mereka ini adalah penjenayah samseng, Mereka bekerja dalam kumpulan dan berani untuk melakukan jenayah ini walaupun di kawasan-kawasan sesak yg mana tiada siapa yang akan berani memberhentikan kereta untuk membantu anda.

Tujuan utama taktik kotor adalah untuk merompak anda atau bahkan mereka akan merogol jika anda pemandu wanita memandu berseorangan.

Mohon sebarkan mesej ini.. kongsi dengan kawan-kawan anda agar tidak menjadi mangsa seterusnya...

*PESANAN DARIPADA POLIS DIRAJA MALAYSIA...

No comments:

Post a Comment