Nuffnang Ads

Thursday, 31 January 2013

SELAMAT HARI WILAYAH ...:)

Assalamualaikum , xd ape nak ckp..hehehe...just nk ucap dkt mereka2 yg stay dkt area wilayah persekutuan Kuala Lumpur ni sume..

SELAMAT HARI WILAYAH 2013

p/s : Sob2...esok den kono koje..T_T..arap2 esok x koje..ehehehehe..;p

Tuesday, 29 January 2013

Belajarlah Bersyukur

Usah lupa pada kesusahan,
boleh jadi kesusahan itu yang membahagiakan kamu,
Usah lupa pada musibah yang menimpamu,
boleh jadi musibah itulah yang merawat penyakit hatimu.
Ramai orang yang inginkan kesenangan di dunia,
tetapi dia terlupa bahawa kesenangan telahpun dia perolehi tanpa memerah keringat.

 Kesenangan memiliki pancaindera yang lengkap,
mempunyai tempat untuk memayunginya daripada terik mentari dan menyelubungi kesejukan di pagi hari.
Ada yang tidak memiliki kereta,
tetapi dia memiliki motorsikal.
Ada yang tidak memilik motorsikal,
tetapi dia memiliki basikal.
Ada yang tidak memiliki basikal,
tetapi dia memilik sepasang kaki untuk berjalan.
Sedangkan sepasang kaki itu lebih berharga daripada
kereta, motosikal dan basikal.
kerana ketiga-tiganya memerlukan kaki untuk menggerakkannya.
Didiklah diri untuk bersyukur!

p/s : Peringatan untuk diri sendiri dan semua kwn2..Ya Allah jauhkanlah hamba mu ini dari segala sifat2 negatif...

My Fav.. :)

Ha..korang2 sume..sihat??hehehhe..gedik hokey soklan aq...lalalalala..
oke nk story lgi..korang suke x minum ice-blended?? aq n adik2 aq mmg kaki ice-blended...kdg2 beli je kt pasa malam,.haritu..aq adela masa terlebih rajin kan..aq buatkanla ice-blended tok 2 orang makhluk tuhan kt uma ni..hehehehe...adik aq si aidil n alia..cbok sgt nk mkn ice-cream...waktu tu pulak..aq tga kering..jadinya..tu la cara aq bejimat..sbb bahan dh ade kt uma kan??hehehhe.. nak tau cara aq buat??cekiadaud jom!!!

Bahan2 :
- 3 sudu MILO
(See??jimat kan??sebab milo je yg ade kt uma tyme tuh..ngeh3)
- ais ketul
- air masak
- gula

Caranya:

- ais ketul disukat dalam  secawan… masukkan dlm blender.


- bancuhkan bahan2 yang lain, bancuh dalam sukatan secawan gak. Kalau nak rasa manis lagi.. tambah le gula secukup rasa…


- Apalagi? Blend le . Nak blend sampai jadi camne terpulang ler..(Janji kome boleh minum..jgn tecekik sudh)...hiu7

- bila dah puas hati isikan lah dalam gelas ke cawan, taburkan cokelat chip ke , kitkat ker,ikut suke citarsa n kreativiti

  apa2 lah yang di rasakan sesuai dan menyedapkan lagi ice blended tu.

Ni ehsan Uncle google yer (Sebb aq snap pon tyme tuh)...tapi aq punye xdla cream2 ni..aq cume ltak coklatrice , n kitkat aq ltak dkt tepi then aq tambah siket chocolate chip...huhuuhu..
korang nk try??sile2 la... :)

Masak-Memasak

Assalamualaikum sume3.. :)

Seronok kan cuti sampai 3 hari??Jumaat ni cuti lagi..hahahha...aq suke3...boleh release tension (xdelah release sangat ;P)
Hari sabtu disebabkan xd keje n sesaje nak menggedik nak try bakat masak memasak ni kan.. (aq xdelah pandai sgt nak masak,seriously adik aq lgi terror masak dari aq,tapi aq rase x slah if aq cube kan??)
Jadinya , dengan perasaan sikit berkobar-kobar , konon2 mcm expert sgt..(hampeh) , aq pon pegi lah membeli barangan untuk barang2 yg aq nak masak (mcm beli banyak sgt kan)...
So untuk menu tengahari kitorng haritu adalah AYAM GORENG KUNYIT (hahahaha,org lain dah expert dah masak sume ni,aq??baru nak try masak,,sila rujuk gambar)....
Alhamdulillah , menjadila jugak..cume lepas ni kene lebihkan kunyit n garam siket sbb adik aq cakap x cukup masin..huhu n paling bersyuko xd sesape pon sakit perot or kes keracunan..hahaha;p

aq xtau orang lain masak mcm mana,betul ke cara aq masak??aq campur dengan kacang panjang..huhuhu..(suke2 aty ubah2 kan)...

BAHAN2 & CARA NAK MASAK -
(korang jgnla ikut style aq masak ni..huhuhu...sakit perot nnti)..

Ayam-ikut berape ramai yg nak makan- orang prefer guna dada ayam n hiris nipis2..
Kacang Panjang @ Buncis pon boleh-potong serong
1/2 sudu kecik kunyit (agak2)
1/2 sudu kecik garam
Bawang Besar-aq suke potong bulat
3 biji cili padi-potong serong
Daun kari-bubuh 2 helai je..xyah bebanyak

* Gaul ayam bersama serbuk kunyit & garam.
* Panaskan minyak dan masukkan bawang besar dan daun kari.
* Goreng hingga wangi dan masukkan ayam, cili padi.
* Goreng sampai  ayam masak dan sedikit garing.
P/S : ni la cara aq masak,betul ke x??uhuhuhuhu

Then utk dinner pulak..aq masak ala2 western gitu..sebab aq n adik aq yg perempuan ni dah lame x makan..so aq buatla..fmly aq x mkn sgt bnde2 ni..heeee
Aq masak Spaghetti Goreng..taraaaa...percaya x??hehehehe

bahan x banyak..sebab bahan kt umah terhad...huhu...

BAHAN & CARA MASAK

Spaghetti ½ paket (jenama ikut suka)
Daging  @ Ayam Cincang (Aq suke jenama RAMLEE)..
3 sudu besar sos spaghetti perasa cendawan jenama Prego
2 sudu besar sos cili
Gula dan garam
Minyak untuk menumis

Cara-cara memasak: 
  • Rebus spaghetti sehingga kembang.(masuk sikit minyak yer)
  • Panaskan minyak di dalam kuali.
  • Kemudian masukkan sos spaghetti tadi , kacau rata , biar didih sikit , masukkan sos cili dan ayam cincang,kacau sebentar ,tambah air sikit (Sikit je,jgn lebih,over tau)
  • Selepas itu masukkan  gula, dan garam. Jika sos kering, tambahkan sedikit air lagi. Masak sampai mendidih.
  • Kemudian bolehlah dimasukkan spaghetti.
  • Gaul rata semua bahan sehingga sebati.    
  • p/s ni la cara aq masak....heeeeee
Alhamdulillah jgk la kan..dalam aq x reti masak..jadi la jgk makanan2 ni walopun x sedap...yg penting berani mencuba (ayat nak sedapkan hati,huhu)...

Monday, 28 January 2013

Our Event.. :)

Hai & Good Morning!!

Day 2 at POLITEKNIK MUADZAM SHAH & UITM MELAKA
Do join us there!!!
:)
Spread the love n share @ http://www.facebook.com/CampusYouth
Thank You uolzzz.. :)

Sewa,sewa,sewa (Sewaan Barangan Pelamin)

Assalamualaikum &  Hi B2B semua. 

Nak bagitau ni dkt kawan2 semua , sesiapa yang rasa nak bertunang or kahwin??hehhehehe..dlm masa yang sama nak jimat kos??siapa2??angkat tangan!!! (macam nampak).. ulalalalalaa
Dengan ini saya mengistiharkan Sewaan barang-barang ini di buka sekarang.
Sewaan : Bantal Duduk Pelamin , Kain Bulu ( Karpet untuk Pelamin) , Baju/Jubah/Veil (Sesuai untuk dipakai semasa hari pertunangan atau perkahwinan) , Bunga Tangan(HB)
Harga : RM 160.00
Bantal Duduk Pelamin : RM10.00
Bunga Tangan : RM 25.00
Carpet Putih Bulu-Bulu -RM 25.00
Baju/Veil/Jubah -RM 100.00
* Harap maklum , penyewaan hanya di sekitar KUALA LUMPUR sahaja
*Harga baju sedikit mahal sebab kainya made in Indonesia..sorry ya..

Sila rujuk gambar ya,untuk tau lebih lanjut boleh email ke anisshafeera90@gmail.com..tqtqtqtq...
Baju warna grey...baju belah dalam adalah jubah , ada 2 jenis untuk baju belah dalam ni , satu jubah straight , satu lagi jubah kain duyung..so uols boleh pileh,harga sama , ni plus dengan veil jugak..gambar veil nanti saya akan upload..tqtqtqtqt..bunga tangan warna colourful , carpet bulu-bulu warna putih , dan bantal duduk pelamin warna grey jugak...sesiapa berminat boleh pm2 yer

 Untuk sebarang maklumat , boleh email pada saya - anisshafeera90@gmail.com , saya akan explain detail dkt korang semua..tqtqtqtqtqtq , insyaallah , harga sangat murah ya untuk disewa.


Thursday, 24 January 2013

Jom amalkan bersama.. :)


p/s : Salah satu dari cabaran yang hebat ialah kamu mampu ketawa dalam keadaan mata hatimu berkaca duka

Sesi Make-Over

Minggu lepas..tarikh x berape nk ingat..tapi comfirm hari adalah hari ahad..hehehehe..sepupu ku abg matwan telah selamat dinikahkan dengan pasangannyer...Amoi@Siti Nabilah...aq xd la nk kisahkan loving2 story diorng...aq nk bgitau pasal hasil kerja aq je..hehehee..credit to amoi sebb berani gile bagi aq make-up muke..ya allah..rase besalah sgt..dye dahla cantik..dpt kt aq??xtau nk kate...

Knp??Why??HEHEH....aq ni xde la terror sgt pon make-up..kalo make-up diri sndiri aq confident la..or make-up kan org dgn syarat hanye utk make-up hrian or g jenjalan jer...or g knduri ke,hari raye ker..yg tu aq x ksah sgt nk make-up...tapi minah ni swo aq make-up utk majlis nikah dyer....adoi yai...serius rase bersalah...akak mtk maaf sgt2la amoi..xd niat di aty nak buat muke awk x cntik ke ape yer...arap2 awk puas aty la..alopun tau awk xpuas aty..heheheh...sile la nilai sndiri yer..knp aq ckp mcm tu..kunk nilai kt gamba dyer...sblum ni penah je aq make-up pengantin,,tpi just basic make-up jer sbb diorng nk yg paling basic...aq x brani nk amek gamba sbb takot..hahaha..tpi yg ni aq branikan diri utk cap pic..aq nk g asah n blaja lgi ni asas make-up ni...huhuhu...manetau bole jdi pendapatan kan..insyaallah..mudah-mudahan...amin3

*see...korng boleh nilay sndri kan???anyway amoi n abg matwan..selamat pengantin baru...semogeberkekalan hngge ke akhir hayat n jannah,..insyaallah...

Duhai Rasa Hati

+Assalamualaikumu Warahmatullahi Wabarakaatuh

hadoi yaiii...serius x tipu punyer,,hari ni rase ati sangat lah xseronok..sebab??dah tawar hati nk g work2 dkt ctuh..ya allah...sekarang ni rase tahap dah x boleh nak diterima lagi dah..xd semangat dh rasenyer..ttpi berbekalkan kata2 sokongan dari bonda dan juga bawa bekal makanan yang bonda masak..aq kuatkan jue ati ini untuk meredah ke sane... (walopun ati ini tau kjp lgi msty kene mara) , Ya Allah , moga hambamu ini kuat untuk menghadapi dugaan mu yang 1 ini,..kuatkan lah semangat ku...amin3

anyway..ha...mesti ade yg kate..eawwww..bwa bekal??sgt budak2...tapi ADE AQ KISAH??aq x mtk duit korang pon kan..aq punye suke lah...bonda aq masak sedap..harus lah aq nak bawa bekal..sekurang-kurangnya bonda aq happy sebab anak dye bawa bekal makanan yang dia masak..bersih pon terjamin..sedap??apetah lgi..HARUS SEDAP...so bluerkkk...aq x ksah org nk ckp ape..ckp jer..korang pon jgk kan??heheheheh...sile la tgok gamba bekal y aq bwa....alhamdulillah..dah selamat sampai dah ke dalam perut aq nie haa,,,heheheh...
* aq xd hp canggih mcm korng yg bole edit2 kt hp jer...so aq edit kt picedit..hehehehe...sedap siott!!!alhamdulillah..full tank perot aq..lunch nnti dah x payh makan..jimat duit... ;P

Salam Maulidur Rasul

p/s : Baru sempat nk publish pagi ni,..sebab semalam on9 gune hp...xpuas nk publish... :) ,x terlambat lagi rasanya kan??? peace

SALAM MAULIDUR RASUL

Tuesday, 22 January 2013

Mari Belajar.. :)

Mari belajar bahasa syurga ! ♥ :')

1. Salam ukhwah fillah - salam persahabatan kerana Allah .
2. Ukhti - kakak atau saudara perempuan .
3. Akhi - abang atau saudara lelaki .
4. Zauj - suami .
5. Zaujah - isteri
6. Assif jiiddan - i'm really sorry
7. syukran-afwan - terima kasih - sama-sama
8. Ukhuwwah Fillah Abadan Abada - persaudaraan kerana Allah selama-lamanya
9. fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
10. iinni akhafullah - sesungguhnya aku takutkan Allah
11. mafi qalbi ghairullah - tiada apa di dlam hati selain Allah
12. Lau samahta - excuse me
13. Naltaqi ghadan - kita jumpa lagi esok
14. Ilalliqa' - Moga bertemu lagi
15. Syafaakallah - Moga Allah menyembuhkan awak – lelaki)
16. Syafaakillah -Moga Allah menyembuhkan awak – perempuan)
17. taffadhol - silakan
18. la aadri - saya tak tahu
19. ma fi musykilah - tiada masalah
20. Bitaufiq wannajah - semoga mencapai kejayaan
21. Jazakallahu khairan kathira - Semoga Allah memberi/menambah kebaikan yang banyak kepadamu

DIY - Korang rase??

Assalamualaikum korang2...heeeee

bile nampak jer perkataan DIY ni..aq jdi pelik dgn aq sndiri...maklumlah kan..aq ni seorng yg pemalas thap cipan..then bile aq boleh DIY barang2 mase aq bertunang haritu..uwahhhh..sagt bangge beb..x pcye pon ade..aq ni dhla tangan xd seni..hehehehhe...boleh jgk jadi yer...antara barg2 yang aq DIY mse tunang aritu adalah...sile layan gamba!!

Bunga Crepe!!! yg ni aq agk sakit hati..heheh..sebab??aq dah order baru le aq reti nak buat bunga ni...tpi jimat jgkla..sebab x cukop ltak dkt hantaran..so aq buat sndiri n tambah2..:) (yet.warna biru je aq sempat snap..yg laen x buat lgi...buat yg warna ni pun terkial2..hehehe)

Then , pelamin!! yes pelamin...tapi pelamin tu bukan aq buat sorang..aq dgn adik aq+besties aq+sepupu2 aq yg buat... n kipas2 yg melekat elok jer kt pelamin tu TOTALLY n 100% aq yg buat sorang hokey..Ya Allah..mmgs sempot kau nak siapkan sume tu..aq sedaye upaye buat... (sesiapa nak tempah boleh email ke anisshafeera90@gmail.com)..hehehh


Lastly..sila fokuskan pde Props Stick yang diorang pegang tuh...bukan dkt kwan2 aq sbb sume dah berpunye..so NO ENTRY!!!..nnti aq cepuk...lalalala...okeh..prop sticks pon mmg aq buat..dgn pertolongan adik aq jugk sbb aq kena seapkan kipas2 kt atas tu kan..mcm2 perkataan aq buat...alhamdulillah hasil??sgt puas hati...


*makanya , aq becadang2 juge utk DIY barang2 utk aq mse nk kawen nnti..korng rase mcm mana??tpi aq kne servey2 dlu n tgok2 rekaan dlu kan? korang rase mcm mana??DIY or tempah?? ?sume tu still dlm pemikiran lgi..hope sume jadi dgn baik!!!amin3

Ok chow cendol

KISAH DI DAPUR RUMAH VS KEK BATIK

Hallu3...tadi aq kate wordless wednesday lah,xnak ckp ape2 lah..gedik hokey aq!!!hehehee
memangla aq tga menggunung sakit hati , tapi xde la nu totally out of mood sebab aq still boleh kawal...
So dengan rase x berapa nk megah..aq nk story pasal kisah aq dkt dapur rumah...wah!!!
KISAH DI DAPUR RUMAH??"mcm terror sgt masak..padhal adik aq lgi terror"!!hehehe..aq pdai makan jer..lalalalaa , aq xdela expert sgt nak masak kan..tapi insyaallah..setakat tak nak bagi aq n adik3 aq kebulor tatkala mak ayah aq keluar..aq rase selamat lagi la..cume masakan aq xde la sesedap mak or ayah aq...dah name pon aq yg masak kan??so haruslah ikut citarasa aq..wahahhaah...adik2??harus paksa makan kalo tak diorang kebulo!! (sangat nampak saya seorang kakak yang kejam)..uwahahahaha (tanduk naik kepala).

So arini aq nk story pengalaman aq buat KEK BATIK dengan adik aq..hahaha...kelaka bile ingat balek..adoi yai..sebab first try kan...manis gile..aq rse sape yg makan compom esok tu msok ospital ,(hahahahaha) , Kek batik first yg aq buat tu...Ya Allah lame gile menapak dlm peti ais kt umah tu..adik aq yg kecik si aidil tu je yg sggop nk mkn..beminggu2 aq rase dlmt uh smpai pnyudah aq amek g MENYEDEKAHKAN dye dkt dalam tong sampah..ehhehehhe...(ayat kesian+kejam) , then xpela..disebabkan first tu x sedap aq pon decide nk buat for second time...(hello,kek batik yg first mmg dh jadi dah pon cume manis terlampau jer),.aq x amek gamba pon sepanjang aq buat tu..sape nk amek??aq tga cbok menggaul kek batik tu dlm kuali..hahaha..kang tebaka pulak..hehehehe..tapi aq ade amek gamba kek batik aq buat tu..nnti beza sndri la yer.. ;P

Ni yang 1 aq buat..x brp cantik & shining , aq xnk potong sebab x puas hati..so aq bia je dlm smpai beminggu2 kek tu berkhemah dlm tuh!!

Ha!!!ni yg 2 aq buat kek batik ,nampak??cantik bukan (xmalu puji sndiri) , yg secnd ni aq bangge siket sebab dah boleh potong  n rase??alhamdulillah..x manis sgt..so oke la tu kan??minum pulak dgn air teh o suam...perwh!!!!terbaekk 

Eeh..aq xdela kejam sgt nk tunjuk gambar je..meh sini aq kongsi resepi sekali yer , walopun x berape pandai..tpi aq rse x slah nk kongsi kan??sekurang-kurang nyer..ade jgk aq kongsi..hehehe..kekdahnye..sile la tengok cara & bahan2 aq buat Kek Batik ni yer.. :)

 Bahan-bahan :
  • 300 gram biskut marie -  (dipatahkan ikut citarasa , pastikan ikut citarasa korang boleh ngap n x tercekik ye)
  • 200 gram milo
  • 250 gram susu pekat
  • 3 sudu besar butter @ marjerin (aq guna marjerin jer)..
Cara membuat :

  • Satukan semua bahan tadi  di dalam kuali (kecuali biskut marie tu yer)
  • Kacau hingga semua bahan sebati dalam kuali dengan api yang perlahan (kalau x kebabomm kau pnye bahan nnti..hehehe)
  • Kacau lagi hingga bancuhan coklat menjadi pekat (pastikan kekuatan mengacau anda sangat kuat ye,heheh)
  • Bila bancuhan dah jadi pekat dan likat, masukkan biskut marie (sambil2 masukkan dalam mulut sikit,alallala)
  • Kacau lagi hingga biskut bersalut dengan coklat (tapi make sure jangan kacau kuat sangat bila dah bercampur dengan biskut tu,nanti biskut tu hancur lebur pulak)
  • Curahkan kek batik ke dalam loyang (x kisah mcm manapun bentuk loyang tu,ikot korang la)
  • Ratakan dan tekan kek batik dalam loyang tadi sampai padat dan mampat (Ratakan dengan penuh perasaan )
  • Masukkan dalam peti ais,biarkan sejuk lepas tu baru dipotong (kek ni sedap makan sejuk2)
* Makanya siap la sudah kek batik tadi , jum pergi duduk depan tv sambil makan kek 
   batik..ehehehe  ,tu lah cara aq buat , senang je mak jemah buat..dapat dkt orang pemalas mcm aq ni sume aq campak2 je..hehehe..tapi ikot kreativiti korang nak hias buat mcm mana kek tu , nak tambah nescafe siket pon boleh masa masak tu. So silalah enjoy..

Mekasih , ok bYE

Finally!! Get My WW!!..hehehe






p/s " Nothing to said , plus tgh sakit hati dgn apek ni yg suke2 nk keluakan pktaan2 dri mulot dye!!!..fine..ok bye!!

Event Operation Staff

Assalamualaikum....Attention

Unicom Event Marketing are looking for :-

Event Operation

Job Description :-
* Despatch
* Manage Event
* Set-Up for Event
* Able to Travel
* Have Driving license
* Male only
* Salary RM1,200
* Event Allowance -RM100 per event (Minimum 3-4 event per month)
* Company Profit Sharing -2%
* Hostel @ house would be provided if needed

How to apply
Interested kindly contact us at :-

03-91313314( Ms Anis)
019-3886780 (Mr Vincent)

or email your resume to “anisshafeera90@gmail.com”.
We will contact you.

Thank You

Monday, 21 January 2013

Vote3

Assalamualaikum & Holla kwn2..

Saye nk mintak tolong dkt uolss2 yg gojes3 ni sume siket..siket jer xbanyak..hehehehe..
mcm ni...saye ade msuk 1 contest utk make-up , di mana Grand Prizes dye agk menarik..1tyme nak try,..
so nak mintak kerjasama n pertolongan uolss2 sume yg gojes ni ergi dkt Page tu , LIKE PAGE TU , THEN BARU LIKE PIC saya...

Bawah ni link dye okeh...jemputlah melawat..uolss nk join pon boleh jugak!!!!sile3.. :)


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=522972497724351&set=o.322511197780011&type=1&theater (ni pic sye)
https://www.facebook.com/LikeKerjaKahwin (Ni page KERJA KAHWIN tu)

Step2 dye adalah :-

1) LIKE PAGE KERJA KAHWIN ni dulu
2) Pergi cari picture saya
3) LIKE PICTURE saya
4) Lastly mintak jasa baik,ajak kawan2 uols yang gojes,vouge n vass tolong LIKE jgk
Senangkan??xyah comment ape2..LIKE saja..

Tolong yer...
tqtqtqtqtqtqtqttqq
Luv Uolsss lah.. ;)

Wanita VS Kelembutan


Ujar lelaki, wanita itu lemah
Ujar wanita, mereka adalah lembut
Antara lemah Dan lembut.....besar perbezaannya
Namun Ada yang tidak rela mengakuinya
Telah ditakdirkan ...kerana lembut wanita
Tidak gemar perbalahan.. Kecuali jika terpaksa
Lalu wanita pun diam
Diam seolah-olah menerima...
Dalam diam, wanita gigih melaksanakan kewajipan
Dalam diam ,wanita terus terusan bekerja
Di pejabat sebagai kerani...di rumah sebagai suri
Dari sebelum tercalit garis putih di subuh Hari
Hingga jarum jam tegak bertindih jari


Lelaki yang mengaku kuat .celik Mata sarapan sudah terhidang
Apabila pulang dari pejabat...di kerusi malas longlai terlentang
Isteri dikatakan lemah...bergelut di dapur memasak
Suami yang mengaku gagah...bersantai di hadapan TV tidak bergerak
Selesai memasak wanita menguruskan anak-anak
Menyapu sampah,mengemas rumah yang berselerak
Lelaki keletihan kerana memandu di jalan sesak
Berehat,menonton TV sambil tergelak

Dalam diam wanita dianggap lemah...terus berlumba dengan masa
Memandikan anak, melipat pakaian Dan membasuh baju
Kakitangan semua digerakkan dengan laju
Menyiram pohon-pohon bunga yang mulai layu
Sebelum solat Magrib untuk sujud... Menyembah yang Satu
Makanan dihidang selepas solat
Selesai kerja rumah,anak-anak diajar mengaji
Sedang suami tersadar semula seperti tadi
Sebagai isteri kesetiaan wanita sentiasa diuji


Dalam diam semua tugas rumah segera dibereskan
Lelaki terpelajar celik hati... Ingin menghapuskan diskriminasi
Lantang membela nasib wanita....
Memberi kesedaran supaya segera bangkit
Meminta lelaki jangan lagi memperlakukan wanita mengikut adat tradisi

Hukum agama telah terpapar
Tugas suami mengemas rumah,menjaga anak
Membasuh pakaian,menyediakan makanan
Jika suami tidak terdaya melakukannya
Seorang pembantu wajar disediakan
Lelaki yang hanyut dalam keasyikan
Tidak mampu menerima perubahan
Rela bertahan bagaimana jua
Asalkan cara hidup tradisi terus dinikmati


Dalam diam
Wanita yang sering dianggap lemah
Meneruskan hidup dalam segala kekuatan

'KeKaYaaN YaNg PaLiNg KaYa iaLaH AKAL,
KeMiSkiNaN YaNg PaLiNg BeSaR iaLaH JAHIL,
KeBuRuKaN YaNg PaLiNg HoDoH iaLaH SESAT,

Tak perlu mencari teman secantik BALQIS,
Jika diri tak seindah SULAIMAN,
Mengapa mengharap teman setampan YUSUF,
Jika kasih tak setulus ZULAIKHA,
Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM,
Jika tak sekuat SARAH,
Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH,
Jika diri tak sesempurna RASULULLAH S.A.W,

Tak guna Ada MATA kalau tak dapt MELIHAT,
Tak guna Ada HATI kalau tak tau MENILAI......

Buat aku ketawa

Cik TIMAH punya surat

Timah ingin putuskan hubungan dengan boyfriend omputihnya melelui surat.
Suratnya berbunyi begini:-

Hi,
My motive write dis letter to giv know u something.
I want to CUT CONNECTION us.
I saw u PLAY WOOD THREE in front my eyes.
So, I break connection to PULL MY BODY
from dis luv. I hav think about dis very COOK-COOK.
I know I CLAP 1 HAND only.
I don trust u again! U are really CROCDILE LAND!
I don want u to PLAY-PLAY with my LIVER.
I hav been crying until no more eye water.
I don want BANANA TO FRUIT 2 TIMES.
SAFE WALK!


The true,
Timah

Terjemahan ayat Huruf Besar:

CUT CONNECTION - PUTUS HUBUNGAN
PLAY WOOD THREE - MAIN KAYU TIGA
PULL MY BODY - TARIK DIRI
COOK-COOK - MASAK-MASAK
CLAP 1 HAND - TEPUK SEBELAH TANGAN
CROCDILE LAND - BUAYA DARAT
BANANA TO FRUIT 2 TIMES - PISANG MASAK 2 KALI
SAFE WALK - SELAMAT JALAN 
 
p/s :xd niat nak gelak kan or ape..hanye sekadar renungan,sebab BI aq pon mcm ni jgk..tpi alhamdulillah..aq mnjadi seorng muke x tau malu nk belajar,skrng ni dah semakin baik walaupun x perfect...heeee 

Best Friends

Friend: calls your parents by mr. and mrs.
Best friend: calls your parents by their first names.

Friend: has never seen you cry
Best friend: has always had the best shoulder to cry on

Friend: never asks for anything to eat or drink
Best friend: opens the fridge and makes herself at home

Friend: asks you to write down your number.
Best friend: they ask you for their number
(cuz they can't remember it!)

Friend: borrows your stuff for a few days then gives it back.
Best friend: has a closet full of your stuff

Friend: only knows a few things about you
Best friend: could write a biography on your life story

Friend: will leave you behind if that is what the crowd is doing
Best friend: will always go with you

It's the times we're so crazy,
that people think we're high.
It's the times we laugh so hard,
we can't help but cry.
It's all the inside jokes
and "remember whens".
those are all the reasons
that we're best friends! 

*I know i'm not a perfect friend,
You're broken heart, i've tried to mend.
Instead i made you hurt and cry,
Maybe i should say goodbye.
Would it be better for me to go?,
I asked you, and you said "No".
Why say no when i hurt you so bad,
But believe me,
you're not the only one that's sad.
I made my best friend hurt like mad,
If i left would you be glad?.
Deep in my heart,
I'll always know,
I'll love you always,
Even if i go! 

 

p/s : i luv u buddies!!!!

Kata-Kata Selasa

Assalamualaikum,


Sunday, 20 January 2013

Mudah-mudahan

Kalau dah BERTUNANG batas hubungan dengan orang lain patut kita jaga, jangan dah BERTUNANG..tapi tak jaga batas, anggaplah BERTUNANG tu macam training untuk ke alam rumah tangga. :)
 
 
p/s : Semoga mampu dan kuat utk menempuh segalanya..amin5

:)

W : Wanita
A : Akan
N : Nampak
I : Indah
T : Tutup
A : Aurat

Jadi, apabila wanita menutup aurat itu akan lebih indah. ^_^
 
p/s : Ya allah moga hambamu ini mmpu menjadi yang terbaik,insyaallah

Monday Bluesss

Selamat pgi @gud morning uolssss!!! :),kasi sengih siket...

Ha!!!nampak x tajuk di atas murid2?? (wah megahnye ko bangge diri whai anis)!!!
ok yer murid2 sume..hehehe..saba2..jgn mara..guro2 pgi ari...oke back to the story..aq x tau la pnyakit ni aq je ade or kt org laen jgk kan...hadoii ai..knp la cuti 2 ari jer,nape ari ISNIN x cuti..hehehehe...asal ari ISNIN jer aq msti problem..bgon tido lambat,malas2 nk mndi..iron baju last min...hehehhe..x cukop tido lgi..(eh anis ko tu ari2 x cukop tdo,besarkan badan jer tauk!!)..
so arini hopeflly korng jgn mcm aq yer..org pgi2 msok keje buat keje tros..aq msok pgi ngadap blog dlu..smbil mkn2..iskh2 sgt x ptut dicontohi..hahahaha...;P , so sile sume buat keje dgn rajin yer..nnti gaji x berkat..;P..huhuhuhu..
cow cendol!!

Friday, 18 January 2013

Nak habaq mai!!

Assalamualaikum kwn2..heheheh.. 

Entry ni aq buat khas utk kakak ksyangan aq nih..sbenanyer dye xd blog pon..bahkan xrety pon nk buat (dye yg kate,aq hanya tlg mengiyakan aje!!hahaha..pUIII) , knp dye suroh aq publish??sbb dye kate dye nk tgok n bace pesiapan aq sblum ari tunang aritu..sbb dye dtg last min hokey!!! (menyampah tau!!baling msuk dlm lombong baru taukk!!!,berie jnji nk dtg awl seap kate nk tdo same2,pnyudah??Aq tido bwah tangga!!)...hahahha
hokey kak ya ku terchenta,sile la bace n gelak guling2 yer..pesiapan den sblum tunang..ni bwu tunang tau..blom kawen..silap tido lua uma...wahahahahha
gile ko,walopun majlis tunang tapi tetap memeningkan kepale,sebab aq ni jenis yg xpe2 kite wt lmbt siket,msty seap..so dgn bangganya lah kan..hantaran aq ari jumaat tu baru aq buat,(eeh , kalo aq buat sorang mmg xjdi & x seap la kan)..aq buat dgn cousin aq kak iti,amoi n besties aka cousin aq si KIKILALA@kila... ;P , penyudahnye smpai ke pagi bwu kitorng bole tido..padan muke aq..hehehehe...belagak sgt kan nk wt last min..hamek ko..mmg teduduk..then aq ni pulak jnis if nk bnde tu  aq akn pstikan bnde tu siap btol2 dpn mate, baru puas ati kan??lau sume bnde maen taram baek aq yah besengkang mate...heheheheh...
Pelamin pon cengitu jgk..sggup ni besusah payah memanjat,tertonggeng,terbaring,tertiarap ter2 lah sume..hhehehehe...last kol 4 @5 gak aq tido , then ahad tu bgon kol 6..gile gempak x??aq pon xtau smpat x aq rse nikmat tidor aq dlm mse singkat tuh!!!..hahahaha..kekdahnye mate aq jdi mate panda ;P...xnak ckp bnyak2..sila layan gamba , kata2 hikmat juge akn dmsukkan di bwah gamba yer nnti..lalalala.. :P

Nampak x longgokan barang2 tok pelamin aq tuh??Hello plz la..aq buat sndiri tau kipas tuh,walopun aq spesies malas,tpi siap n jdi jgk tau kipas tuh..hehehehe



Tgk siapa yg memanjat tuh??perasan jer bile camera nk fokus kt dyer..ni la besties haqu..sgt bnyak mmbantu hokey sepanjang majlis..masing2 x cukop rhat tauk!!!!

hokey..sila abaikan gamba x bape nk cukup sifat ni sbb wktu ti kitorng d ditimpa kebiolan..hehehe..org laen kt luar smbut birthday..kitorng kt dlm??mcm zombi panjat2..hahaha

Nmpak x lgi kipas tuh??maksud aq sile fokus kepada PITA PELEKAT dkt kipas tuh..sgt bnyak hokey nk cabut,dahla aq buat menimbun.. ;P,smpai tertiarap2 aq bukak..haha


okey , kt ctu 2 org pelamin designer aq sdg cbok melakukan tugas mereka demi negara..eceh!!!hehehehe...aq pon ape la lgi dgn rajin nyer pegi snap2..ni baru gamba candid..lalalala...

Ha...yg ni..aq rse wktu ni PELAMIN DSGNER aq ni dah masuk air..bajet lompat dri ats kerusi tu mcm TITANIC???hahahaha


fine!!!nampakkan kegedikkan aq kt ctuh??tyme tu aq bru lpas mndi,so mls nk smbong keje..hahahahaha..tgok si besties tuh...sgt khusyuk bukan?? peaceeee

tidak syak lgi..nmpak??mereka sgt mmbantu!!!!!

ni??aq tga pike ape jdi kt pelamin aq tuh..sbb org laen terbongkang uling2 tido..kitorng??msih beruang siapkan pelamin...lalalalala

Tgok dan sile tgok lagi...!!! ni juga PELAMIN DSGN aq..bersengkang mate beb nk siapkan pelamin..:)

sila lihat baik2...pelamin aq sebelah mane??smpai ke tangge nk hias kipas tuh jgk..hahaha..motip??nk tutup kecacatan tangge itu..lalalala

hahahaha..yg ni namenye qiee danielle!!!..hahahaha...berangan tggu farid kamil dtg minang..hahahaha..eeh..xla..dye tgh psg kain kt tngge uma tu ha...hehehehe
Alhamdulillah..akhirnya siap jgk...tyme ni cacat siket..gambar full pelamin dlm hp..cable rosak so x bole upload..hehehehe..cantik kan??meriah kau pelamin aq...PUAS HATI.!! DAEBAK!!!eeh TERBAEK la!!!! ;P

adoi ai..aq ingat aq amek gamba mse tgh buat hantaran,,syg seribu kali syg xde dlm amne2 memori pon..ni yg dah siap jer hade..frust btol tau!!! xksahla..cantikkan kan?? aq je yg brani nk colour2 ful ni..heheheh..sume tekejut,..sbb aq ckp kt diorng tema aq grey..pnydah baju je grey..laen2??aq blasah je colourful..wahahhaahha

jap2...last3..ni mak andam aq...kak Ina...tanpa dye x jadila muke SITI FAZURINA aq ni..hehehe (aq bukan suke2 nk ltak nama tu tau..adik aq yg ckp,aq copy paste je ayat dye..hehehehehe), tenks to KAK INA..name FB dye NamakuIena,nnti if korng nk make-up boleh calling2 dyer..harga pon boley discuss!!!caiyok kak!!!!

oke kak ya,diharapkan anda berpuas aty..otak den ni bukanla mcm blogger yg sbenar,byak je idea nk mengarang,,hehehe..nk siapkan entry ni pon mak oiii..amek mase bape jam tah..hehehehehe , zaman reka2 ayat ni dah lame tggal..silela tgok ye Kak Ya..leteh menaip dahni..nk tgok gambar full sile dtg umah!!!..hehehehe
Oke Tata!!!

Thursday, 17 January 2013

Muhasabah Diri

Hari ini dia mungkin tidak bertudung, esok lusa mungkin dia adalah yang paling IKHLAS menutup auratnya..

Hari ini dia mungkin seorang yang kaki mencarut,esok lusa mungkin dia adalah yang paling LEMBUT bicaranya..

Hari ini dia mungkin seorang yang ingkar kepada Allah SWT, esok lusa mungkin dia adalah yang paling istiqomah melaksanakan QIYAMULLAIL kala kita semua sedang lena...

Kita tidak pernah tahu dan tidak akan tahu.. Tugas kita bukan me'neraka'kan orang. Tetapi...mengajak manusia ke jalanNya dan saling doa mendoakan...

Jangan HINA permulaan seseorang... Kerana kita TIDAK tahu bagaimana pengakhirannya.

My Mood Today?????

What's your mood right now???

(1) Happy - 10%
(2) Angry - 80%!!!!!
(3) Lonely
(4) Missing someone-
(5) Bored- 10%
(6) Broke
(7) Confused

(8) Sleepy
(9) Chatty
(10) Other (Specify)
 
Mood aq??pagi tadi aq rase oke je mood aq..tpi skunk rase mcm nk bom org..
knp??aq pon x psti..jaat ke aq ni if aq rse menyampah dkt org tu??bnyak kali dah aq cuba kawal tapi x boleh jgk..aq ni mmg x pham dgn spesies manusia2 yg x cukup kasih syg ni..if ko rase nak kan perhatian boleh,xd sape nk marah,tapi jgn over la weh..x bekenan beno aq nk nengok..rase mcm nk tumbok je muke ko tuh!!!! (bajet mcm kuat jerk aq ni nk tumbok2 muke org kan..)...haha , org x suroh ko citer pasal  ko, mule2 org dga mmg simpati..lame2 ko ingat ade org kisah??jgn kate aq..ko bgi adik aq denga pon silap2 makan maki balik jer..heheh.. :P ,..x salah nak bercerita wahai sahabat tapi beragak la...serius aq kate aq mmg dah menyampah dah nak denga..kunk aq muntah depan ko baru kao taukkk!!!..hehehehe...tolongla ubah la sikap kau..d besar kan??cukup citer hal ko dkt org tertentu jer bukan jaja dkt semua org..sgtla x profesional langsung...jgnla tunjuk sgt sikap x cukup kasih syg kau tuh..tolongla..aq ni mmg jenis x kisah..tpi aq akn kisah bile dh selalu sgt...Ya Allah apekehal la aq ni kan..xd sifat keperimanusiaan betol!!!
OK Bye   

Ingatkan Saya.. ~_~

" Masih lagi belajar untuk menjadi yang terbaik dan lebih baik.. :), Insyaalah atas izinmu Ya Allah."

Jum kita amalkan~~~Insyaallah.. :)

●۩۝۩● ~ Islam Is My Way Of Life ~­ ●۩۝۩●
●۩۝۩● ~ Islam Is My Way Of Life ~­ ●۩۝۩●
●۩۝۩● ~ Islam Is My Way Of Life ~­ ●۩۝۩●


Doa Pagi (Morning Du'a)


Assalamualaikum , Salam Jumaat pada anda semua
Mudahan segala yang kita lakukan hari ini berlandaskan syariah.. :)..amin3
Mudahan juga segalanya dipermudahkan utk kita semua

p/s : Ya Allah kau berikanlah hambamu ini kekuatan dan ketenangan dlm menghadapi apa jua yang diberikan olehmu,.amin3

Wednesday, 16 January 2013

Masa Berjalan..ZzZzZzZ



Terettttt...nampak ke idok gamba2 kat ats?? 
uwahahahaha..
iye btol...aq skunk ni tgh cri kerja part-time utk dilakukan pde waktu malam , sila jgn fikir negatif yer..siang kan aq keje kt opis..so kna la cri part-time job wktu malam..seperti kerja kt kfc  ker,mcd ker,promoter ker..xksahla..
Motip ko jah nk cri kerja part-time??yer...nak kumpul duet le..bnyak nak pakai duit utk hari2 yg mendatang ni..adoi aiii..mane aq nk cri ni??
if ade sesiapa tau sila roger2 yer..tpi kalo bole nk area cheras@taman pertama..sebab??dkn nan uma aq..hehehehe..aq ni xd trnsport...so kena la cri dkt2..sng siket...jimat pon jimat..lalalalala.. :P
 


Siapa kata x penat

 Mari2 cik abg,mari2 cik adik,akak2,makcik2,boys n girls..hehehe. :P,meh kite bergosip yer..wahhh gitu...pagi2 sepiiii ni la nk kecoh nyer pon..kekdah nye tga nk amek mood bekerja...hehehehe.. ;p
Sila ambil iktibar yer.. :)
Kaunselor : Apakah pekerjaan Encik Zainal?
Encik Zainal : Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.
Kaunselor : Halimah pula?
Encik Zainal : Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.
Kaunselor : Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi?
Encik Zainal : Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.
Kaunselor : Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??
Encik Zainal : Pukul 5 pagi dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.
Kaunselor : Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??
Encik Zainal : Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.
Kaunselor : Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?
Encik Zainal : Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.
Kaunselor : Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?
Encik Zainal : Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.
Kaunselor : Apa Halimah buat?
Encik Zainal : Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit. Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.

Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja?? Rutin seharian Halimah bermula dari sebelum Subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?? Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting!

Hargailah seorang isteri.. Kerana pengorbanannya tidak terkira.
p/s : so pde hsbnd n wife di luar sane,jgnla amik mudah jer bnde2 mcm ni..kite sane2 pent bekerja,xd istilah aq penat,ko x penat..kite same2 penat..so x salah if kite same2 tlg2..bru kurng rase penat..btol ke idok??hehhehe..n pde yg blom kawen tu..kite blaja2 la bnde2 mcm ni..okies??
wah pandai btol anak cik puaat ni berkate2..mcm HEBAT sgt..PUIIII!!!... 
*colourfull gitu x tulisan i..heheheh.. ;P 

Azam tinggal Azam---Azam 2013

Assalamualaikum
holla3..korng semua mesti ade azam kan??mcm aq jgk..tpi aq x brani nk bgitau sesiapa sbb aq tkot aq x mmpu nk capai..so aq just tanam dlm hati dan usaha utk capai..mcm azam aq yg 1 ni...adoi yai..ni dah bezaman n dah berhabuk punya azam ni..aq pon xtau bile nye nk dpt..
 AZAM apa?? AZAM nk KURUS!!!!hahaha..kelas kau Jah..azam yg ni az mmg la x tau bile nak kurus..bukan x pernah cuba,dah cuba,,tpi hanya tahan 5 minggu je..lps tu??nan HADO..kekdahnye aq lagi suke makan,makan lagi dan maka,..(Pasal tu le ko ni badan makin gebu dan gebu anis oiiiii),aq sbenar xdela risau sgt psal gemuk2 ni,yg pnting aq sihat n xdela gemuk tahap melampau kan..tpi yg buat aq berkobar2 nk kurus sebab bile nak jogging pon aq dh x larat n bru angkat barang siket dah leteh?? Kekdahnye tuh??nampak sgt MELAMPAU nyer kan..so kt sini...bukan utk aq jer tpi utk korang2 jugak aq nk share TIPS KURUS..uwahahahahah
(sila muntah,sebab bukan tips dari aq,tapi sdg cuba utk amalkan cara yg diberi,hehehehe)
So apakate kite same2 cube,mana tau mujarab kan???lalalalalala.Ceki pakcik daud..eheheheh

 * Ni Cara Aizat Amdan kuruskan badan,kot2la kita boleh cuba.. :)
Tips Aizat buat :

1. Set jangkamasa nak kurus & target weight. ( Target saya: 75kg- 3 bln). Saya dulu 112kg.
2. Stop makan nasi, air bergas & fast food utk 3 bln ttu. Makan tiap2 4 jam..apa2 makanan yg kurang lemak, minyak dan kurang gula. Aizat dulu banyak makan benda-benda organik. Basically makanan PROSES aizat avoid.
3. Exercise 30 minit tiap2 hari..jogging,... swim,futsal, etc..ni tak boleh miss selama 3 bln.
4. Yang paling penting is self will and determination! Jangan mudah give up.

Will Smith pernah quote:
"When you run, you have this little voice in your head that tells you “I’m too tired, I have to stop running. If I only walk for a second I will regain my composure and can run again. I wish I could just sit down” (paraphrased in my own words). He says that if you can conquer this voice when running, you can conquer this voice in anything that you do in life."

Maknanya, berlari akan mengajar kita supaya tidak mudah 'give up'.
Selalu bila jogging, Aizat akan challenge diri Aizat untuk sampai ke destinasi walaupun badan dah menjerit "PENAT! PENAT!" Its normal but think positive and counter. Make sure you reach your destination/goal. Kalau tak berjaya hari ini! cuba hari esok! Secara automatik dalam kehidupan pun serba sedikit dapat membantu Aizat not to give up and reach my dreams. Saya harap pesanan ini diambil dengan positive! :) "



GOOD LUCK TO ME!!!! N UOLS ALSO!!!!heheheheh

OK,BYE

Siti Nurhaliza - Bila Harus Memilih (Lyrics & HQ Audio)

Tuesday, 15 January 2013

Apex & Leuniey {MTV} by Lhmediatv







Doaku

  السلام عليكم و رحمة الله و بركاته,
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Ya Allah,terima kasih ats keizinan dari mu aku telah menjadi tunangan orang , semoga hambamu ini mampu untuk harungi bersama segala dugaan dan rintangan , kuatkanlah hambamu ini.,semoga hambamu ini juga mampu menjaga perhubungan dan maruah sebaik mungkin.
Semoga hambamu ini juga tidak lalai dengan segala perintah mu Ya Allah. Percepatkanlah segala yang terbaik untuk kami dari Mu Ya Allah
Sesungguhnya kau yang satu.
Amin


13/1/2013

 13/1/2013
Tarikh cantik bukan?? sile muntah dgn budak ni..heheh.. :P
Act..aq xd la pike psal tarikh ni cntik ker x but almost sume kwn2 n sdare mare ckp wht a beautiful date..why???
jeng4!!!!
Alhamdulillah...pda tarikh tu,,aq d selamat mnjadi tunangan org..the first step for me..ade lgi step yg besar akn dtg lps ni..

"Ya Allah , semoga perhubungan kami ini berjalan lancar hngge je jinjang pelamin dan insyaallah hngge jannah atas izinmu Ya Allah , kau permudahkanlah rezeki buat kami juga permudahkan segala buat kami berdua dan keluarga"

Bersyukur sgt2 sbb dpt sedare mare dan kwn2 yg bnyak membantu..yg paling penting , majlis tunang aq ni fully kitorng family yg masak tnpa mnggunakan mana2 khidmat katering dan juga mana2 andaman pelamin..hiu3..totally 100 n 500% buat sndiri..alhamdulillah..cume make-up jer amek dgn org lain sbb if make-up sdri tkot x seap..hehehehe..

Siapakah gerangan tunangan saya??hehehhe..maaf tidak boleh disiarkan.. (tettt,kau sgt bajet artis hokey)hehehehe,lps ni if smpat i will update the story frm beginning untill the end of my E-DAY..so skrng sile lyan bbrpe gamba as Gimik..hehehe.. :P





Tuesday, 8 January 2013

Menyampah~~~~~~~





Nampak x muke budak 2 org kt ats tu?? mcm tu la jgk perasaan aq skunk nih!!!
MENYAMPAH + MELUAT + MARAH
x phm betul aq knp aq bole knl manusie mcm ko ni...spesies mmg x cukop kasih syg..makin ari makin meluat aq tgok..kalo jaat aq mulot aq dh lame dpt maki kaw2 punye..tpi aq ni bknla mcm tu..sbb aq still pike perasaan org..tpi perasaan aq?? ade org nk pike?? ade??..dgn dye ni aq mmg d x bole nk kontrol dh..sume ayt nk klua dari mulut
oke bye!!!

YA ALLAH.Jauhilah aq dri sifat2 sebegini..sesungguhnya aq hamba mu yg sgt lemah...

Papan Kekunci Ku: Tonton Online Setia Hujung Nyawa - Episod 10

Papan Kekunci Ku: Tonton Online Setia Hujung Nyawa - Episod 10: Setia Hujung Nyawa - Episod 10 by f1086873241 Setia Hujung Nyawa -  Download Episod 10

p/s : sumpah..aq memng d gile tgok citer ni..ehehehe..gile suweettt , citer yg aq pling suke tgok after vanilla coklat.. :)

Kenyit Mata x perlu kata apa2


Monday, 7 January 2013

Anugerah Juara Lagu Ke-27- Aizat - Terukir di Bintang


Luv It..<3

Anugerah Juara Lagu 27 [2013] full movie online

Layannnnnn..abeskan waktu lunch.. :)
Anugerah Juara Lagu 27 [2013] full movie online

Apa nak makan?? T_T

hai la badan..ape la nasib kan..hahahahha
motip buat ayat mcm tuh?? (macam haremmm)..haha
orang lain hari2 keluar lunch dgn membe2,bf,gf,wife,hsbnd etc..tapi korang msti dpt simptom mcm aq jgk kan??
simptom ape??simpton xtau nak makan ape..hahaha...itula yg jdi kt aq...pening2..ari2 kna pike nk mkn ape..kdg2 boleh pitam pale otak aq..hahahaha... (ayat mcm ko sorng je yg nk makan)..hahaha
ade kedai makan pon makanan d bsew dah aq mkn..nasi goreng,nsi campur,tomyam..bosan suda..llalalalala
makanya hari ni aq mkn bnde alah yg org slalu kate " eawwww..make u fat lol dear".. (ade aq kisah???) ...hahahha..so ape lgi?? selamat la menjamu selera.. :)
kekdahnye mkn la scr perlahan-lahan...hehehehe...

ni 2 makanan lucnh aq..hahahhaha.. :P