Nuffnang Ads

Tuesday, 30 April 2013

Cantik kan????

Wello Hello..
cantik x baju ni??
mihmihmih..
moga2 dpt pkai baju kaler ni..hehehe
gatal..
doakan majlis iolss ye uolsss..
moaxxxxx
(dedikssss tau iolss ni).. ;p

Selamat Hari Pekerja

Wewitt..
Xde ape sgt..
saje gatal nak ucap dkt uolsss sume..

"SELAMAT HARI PEKERJA 2013"
Semoga segala urusan tugasan kita berjalan dengan lancar dan  baik dan sentiasa disenangi oleh orang2 sekeliling kita , jangan bersikap buruk hati,cemburu ya uols..kerja kena happy2 & ikhlas (eeh pdai pulak nak cermah orang...)



yg mana cuti esok tu..rehat baik2 yer..jgn buat kerja bukan2..heee...peace...




Monday, 29 April 2013

Petua Kempiskan Perot~~~~

Assalamualaikum uolss...sihat ??alhamdulillah..moga2 sihat hendaknye yer...  todayy..hari ni lerr..iolss ade petua menarik nak bgi dkt uolss.. (ceh..pdahal utk diri sendiri...perasan je ckp kt org)..iollss sekarang ni dlm proses utk cuba mengempiskan perot sesambil tu la kan mana la tau boleh kuruskan..mihmih..so iolss dapat tips2 ni sume dari ehsan google..so iols rase2 mcm nak cuba..banyak kan pilihan???uols2 pon boleh jgk buat pilihan..tengok yang mana senangkan masa n jimatkan duit..mihmih , nak jugak jimat tu kan..yla kan..iolss dah guna mcm2 cara moden sbenanye..klua duit beli pil tu,herba ni,ubat tu,minyak ni..sume x boleh jln..sedeh tau..skrng yg iols guna FELLINA INCHLOSS sajer..alhamdulillah.,ade lah nampak perubahan..tpi almaklumlah iols ni lemak tepu..susah nak turun..so if nak kurus n kempis mcm PN Fellina tu mmg x dptla kan..dpt kecik siket pon dah bersyukur dah...hiuhiu...tpi sumpah penat tau..nak cuba2 mcm2 produk..jadinye iolss rase dah tibalah masanya iolss nak cuba buat cara tradisional pulak,,mane la tau kan ade rezeki boleh kempis sikit perot ni..degil tau perot ni..xmau mkn produk2 moden..nak nanges dah rase ni...hiuhiuhiu..uols kalo nak cuba boleh jgk..kita same2 cuba..mane tau kan..blh jdi cantik jelita boday mcm ZIANA ZAIN..aaau...haha...okok..sila tundukkan kepala uolss bace petua-petua bawah ni.. :)..peace

 Cara Tradisional :

  • 1.Kempiskan perut dengan Asam Keping.
    -Ambil satu atau 2 keping asam keping dan masukkan ke dalam segelas air panas..
    -Biar beberapa jam sehingga asam keping menjadi kembang & air menjadi suam..
    -Minum setiap pagi dan malam.
    -Jika di amalkan selalu insyaalah perut yang buncit akan berkurangan.

    2.Teh dan limau kasturi.
    -Sebelum sarapan pagi elok di amalkan minum teh tanpa gula.
    -Perahkan jus limau kasturi ke dalam teh anda.

    3.Asam jawa.
    -Ramas air asam jawa dalam 1 gelas.
    -Masukkan air tadi ke dalam peti sejuk.
    -Minum air tersebut selepas makan tengah hari atau selepas makan malam.
    -Lemak di badan pasti akan berkurangan.


    * Uols boleh jgk guna cara moden sikit , cara yg ni yg iols gunala skrng ni..mihmih...
    makan perlahan2 ade buat,air masak mmg cantik je minum hari2 tpi xpasti cukup ker x..uawahahah..kurang pengambilan garam tu alhamdulillah dpt kawal tpi tang bersenam iolss mmg xbuat..kahkahkah..kdg2 tu iolss ade la jgk menari..buang lemak2 tu kan..tapi pahamla kan..kalo dah kata kadang-kadang tu..sendri mau paham..mane nak jadi nye kan..haha..so uolss..moga2 dpt kecikkan badan uolss ye..moga impian kita sama2 dpt tercapai...huhu..so jgn putus asa nak try..chaiyook3...
    Makan perlahan-lahan 
    Terlalu banyak garam dalam diet menambah lebih sodium terhadap cairan tubuh yang memperlambatkan mekanisme sehingga mendorong air keluar dari sel. Akibatnya perut terasa penuh dan menggelembung.

    Minum Banyak Air
    Jika perut penuh disebabkan oleh penyimpanan air, anda sebenarnya dapat mengurangi masalah tersebut dengan minum air lebih banyak. Hal ini akan mencairkan konsentrasi sodium/garam dalam tubuh sehingga meningkatkan jumlah air yang dikeluarkan dari sistem tubuh. Minum lebih banyak air juga menjamin fungsi hempedu efektif untuk mengeluarkan bahan toksin. Jangan kurangkan pengambilan air ketika berdiet, kerana banyak bahan yang sukar dicernakan dan akan menyebabkan perut menggelembung.

    Kurangkan Pengambilan Garam
    Jangan makan gelojoh, kerana ketika anda menelan terlalu cepat, udara tertahan dalam usus dan membentuk gas yang dapat mengakibatkan penggelembungan perut. Duduk ketika makan dan kunyah makan secara perlahan-lahan. Makanan yang t ida k terkunyah menjadi bahagian-bahagian kecil t ida k dapat dicerna dengan sempurna yang kemudian menghasilkan banyak gas yang menimbulkan penggelembungan

    Bersenam
    Olahraga atau bersenam akan membantu menggerakkan cairan dalam perut yang dapat menyebabkan perut besar dengan mendorongnya keluar dari jaringan dan masuk aliran darah di mana akan dikeluarkan sebagai peluh atau dibawa ke hempedu untuk dikeluarkan sebagai urin. Senaman yang disarankan seperti aerobik.

Friday, 26 April 2013

hoyeee..esok boleh rehat!!

Isnin ↪ malasnya
Selasa ↪ em, oke
Rabu ↪ oh lagi 2 hari
Khamis ↪ Sekejapnya
Jumaat ↪ Yeah!
Sabtu ↪ HAPPY gila !!
Ahad ↪ hok aloh, cepat nyaa
masa !
 
haha!!adakah korang mcm ni jgk??yeszaaa..aq mmg mcm ni...bile hari isnin msok ofis..malasnye nak buat keje sbb still mood holiday kan..bile hari jumaat tesengih2 sebab esoknya cuti..tapi bile hari ahad..hadoi aiii....buat muke seposen sume..kahkahkah..btol x??Btol x??aq slah seorang la ni..hahahha
 
SELAMAT BERCUTI UOLSSS..zassss
Assalamualaikum...
gwiyomi...gwiyomi..gwiyomi!!eeh?? T_T
Bye
 

Wednesday, 24 April 2013

Mcm mana cara nak kurangkan rabun??

Assalamualaikum..
Hello anda2 semua..selamat hari khamis..

T_T...
nampak x gamba den tu??
haha..bukan2..bukan nak kate cantik ke ape..x cantik pon..cume nak tunjuk yg den d tukar specky mate yang baru..tpi yang x best nye bile mata den dah bertambah teruk..omaigadd...power dye melambung2 naik tau..ni memang kes 24hours sye pkai spekk..btol!!..sye x boleh hidup tnpa speck sye ni..pernah la klua tnpe pkai speck..tpi ape yg jdi??rase sgt teruk..sebab x nampak ape2...i need my specky back..omaigad..dasat sgt nih..sape2 yang tau mcm mane care nak kurangkan rabun ni??uwahhhh...
sape2 ade petua bolehla share2...tqvm...
okbaii...

Monday, 22 April 2013

Pantun FB punya Angkara

Dua minit sekali keluar post dia,
Sampai nak ke jamban pun di cerita
Dia ingat kawan-kawan nak tahu agaknya,
Dia tak tahu kita yang muak membaca..

Ada pulak yang marah tak kena masa,
line internet problem pun nak di marahnya,
Keluarlah ayat macam tak tiada agama,
Tapi sesekali judge book by its cover ya....

Tak kurang jugak yang bicara hal agama,
Walau tak banyak tapi berguna,
Buat peringatan kengkawan yang alpa,
Moga teknologi tak salah guna...

yang lain asyik duk like saja,
tak kira ape post tak kira siapa tuannya,
Ada kala x baca pun isi cerita,
Yg penting like dia mesti ada...

Yang lagi satu cerita hal cinta,
Bergambar profil macam da kompom itu laki dia,
mula la keluar ayat manis dari gula,
kita tengok lagi sehari kecewa ke gembira...

Ada yang tulis suka suka ,
kadang mengarut kadang berduka,
Mencari kenalan sekadar teman bicara,
Mana la tahu,sangkut sorang dua...

Tulah dia FB punya angkara,
Ada baik ada buruknya,
Elok dipakai elok la dia,
Tepuk dada tanya selera..
peace...mohon maaf yer if ade yg terasa,,sekadar guraun semata..jum add sye di https://www.facebook.com/rniesezs.dienda?ref=tn_tnmn 
 
tqtq..bye

Kata-kata

✿ Kata Najwa →❤ cinta muka buku ✔ ❀ Kata Rangga →❤ ada apa dgn cinta ✔ ✿ Kata Radja →❤ benci bilang cinta ✔ ❀ Kata Agnes Monica →❤ cinta tak ada logika ✔ ✿ Kata Polis →❤ cinta itu sukar ditangkap ✔ ❀ Kata Ustaz →❤ cinta itu anugerah ✔

✿ Kata Doktor → ❤cinta tak dapat untuk diubati ✔ ❀ Kata Guru →❤ cinta tak boleh utk di pelajari ✔ ✿ Kata Hakim →❤ cinta tak boleh di hukum ✔ ❀ Kata Orang →❤ cinta itu indah ✔ ✿ Kata Ulama →❤ cinta Allah kekal abadi ✔


*motip??xtau motip ape..ade story nk update tpi otak tgh error..xboleh nk typing ayat..so layan jela erk uolss..ksian korng.mtk mahap yer...peace...Happy Monday...weeeeee

Saturday, 20 April 2013

^_^


♥ Jangan sihat berbuat jahat.
♥ Jangan sikit mengungkit-ungkit.
♥ Jangan susah berkeluh kesah.
♥ Jangan kaya tak kenal siapa.
♥ Jangan rindu tak tahu malu.
♥ Jangan cinta berbuat dosa.
♥ Jangan prasangka menghukum manusia.
♥ Jangan dengki merosak diri.
♥ Biar sihat berbuat taat.
♥ Biar sikit berdikit-dikit.
♥ Biar susah jangan gelisah.
♥ Biar kaya berhati mulia.
♥ Biar rindu doakan selalu.
♥ Biar cinta pada yang Esa.
♥ Biar prasangka ada asas nya.
♥ Biar dengki membangun diri. (^_^)

Thursday, 18 April 2013

Allah did not promise
Days without pain,
Laughter without sorrow,
Sun without rain.
But he did promise:
Strength for the day,
Comfort for the tears,
and light for our ways.

Wednesday, 17 April 2013

~~ANIS SHAFEERA~~

ANIS SHAFEERA
AAmanah
NNaif
IIkhlas
SSuci
SSetia
HHarum
AAlim
FFleksibel
EEmosional
EEgoistik
RRamah
AAbadi


Makna nama , uols nal tau boleh pegi link sini http://nama.crazyartzone.com/index.asp?cat=Cari&key=Anis%20Shafeera
^_^,....

About me,~~~

assalamualaikum . hello!!.. ~_~

tetibe ade entry mcm ni pulak kan dgn blog sye..ade ke org nk tau psal sye??harus tidak oiii..ko je perasan lebeh..toink3.. tpi x kire..nk type jgk..mihmihmih

 1> Anak Sulung (tapi perangai x mcm anak sulung,hiewhiewhiew)
2> Akn memberontak utk bende2 yg saya x suke
3 > Org kata baik hati..(yke??bolayannn,hiewhiew)
4>  Kdg2 pending jgk...lalalala
5> Ade driving license tpi takot nak drive..sgt PENAKOT hokey..ntahla(lempang kunk!!,rugi klua duet amek lesen)
6>   Addicted with chocolate blended,lasagnia,Novel of coz,singing,travel,dancing)walaupun x pdai(heheh) etc... ~~x bole kasi tau lebeh2.. ;p
7>  Sye ni kdg2 cakap lepas je n x pike psal perasaan org sometimes..pelik jgk dgn perangai nan 1 ni...(puiii,bad behaviour btol)
8 > X suke org tau masalah sye..seboleh mungkin nk hide..pardon setiap malam menangis..huhu...(tau x mmpu tanggung sorang2..tpi tahla..)
9 > Akn cuba buat org rse selesa dgn sye walopun sye yg x selesa..huhu 
10> Sgt sempoi,hati agk keras,bukan jenis amek aty dgn kata2 org , tapi akan amek ati if berkait rapat dgn mak ayah sye,(hello..diorng dh didik sye sebaik mungkin..anak dye je yg degil hokey..so jgn nak salahkan mak ayah i hokey..hempuk kunk!! )

~~~Act banyak lgi..tpi if story smpai taon dpn x abes..so sikit2 udahle..bukan ade org nak bace pon..aq je syiok sendiri..hehehe..ok bye...

p/s : pengajaran utk diri sendiri if bace balek..boleh nilai sendiri punye perangai mcm mane...iskh3...  

 

Tuesday, 16 April 2013

HARI BELIA NEGARA 2013

HARI BELIA NEGARA 2013

* 22-26 May 2013
* 11am-10pm
* Putrajaya

Event Highlight:~~
1) Auction RM1 - Product auction start from RM1
2) Lucky Draw
3) Door Buster
4) Electronic "Fashion Show".
5) Chop & Win
6) Game Competition

* Open to those who sell electronic goods, mobile phones, electrical goods and books, if interested can pm me for more information or direct contact us at 03-91313314.

Thank You

Monday, 15 April 2013

putus asa...~~patah seribu

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…


*tbe2 rse diri mcm dah down dh nk jernihkan keadaan..hrm..knp ni..xkn cpt sgt putus asa ni??rse mcm dah x mmpu nk buat ape2...

Sunday, 14 April 2013

Persediaan??sudahkah saya??

Assalamualaikum,..owh well hello,..
Knp erk tajuk ats ni cam gitu??mih3..
okok..sye nak explain dkt anda2 yg tanyakan saye ttg persiapan perkahwinan sye..serius x larat nak jwb oooo,..O_o..
disebabkan majlis saya lambat lagi , maka anda2 semua janganlah terlampau sangat tanyakan saya mengenai soalan itu.sebab itu semua kerja tuhan kan..kita hanya mampu merancang..
Insyaallah doakan yang terbaik utk saya & tunang saya..
kesian mak ayah saya , anda semua terlampau tanyakan soalan ini pda mereka sedangkan anak mereka ini tidak menyebut langsung mengenai perkataan persediaan dgn mereka...kerana??
masih terlalu awal utk saya semakkan kepala kami untuk hal2 sepeti ini..
Mohon anda memahami kami jua ya..saya x marah anda nak tanya..tpi cukuplah sekiranya saya hanya menjawab sekali shj..x perlu setiap kali jumpa anda tanya soalan yang sama ya.. :)
juga tidak perlu sebar2 fitnah yang bukan2 mengenai saya dan keluarga sya..
ibu bapa saya dah ajar saya sebaik mungkin , perkara yang buruk hanyalah dari diri saya sendri sebagai anak kerna masih lagi belum cukup memahami makna kehidupan agaknye,..T_T..
jangan sesekali anda salahkan ibu bapa saya dengan mengata bukan2 yer,..WELLo...
peaceeee...senyum sikit..babai

Thursday, 11 April 2013

Sebenarnya••►••►betul x??

 
••► Kita sebenarnya lebih gembira meyambut 1 Januari daripada 1 Muharram
••► Kita sebenarnya lebih tahu apa itu 14 Februari daripada 12 Rabiulawal
••► Kita sebenarnya lebih membesarkan hari Sabtu n Ahad daripada hari Jumaat
••► Kita sebenarnya lebih khusyuk mendengar lagu daripada mendengar Azan
••► Kita sebenarnya lebih suka lepak, tidur, tengok TV daripada solat dan mengaji
••► Kita sebenarnya lebih tahu tentang artis pujaan kita daripada nama Nabi
••► Kita sebenarnya lebih suka menyebut hello! dan hi! daripada Assalamualaikum
••► Kita sebenarnya lebih suka menyanyi daripada berwirid atau bertahmid
••► Kita sebenarnya lebih suka memuji manusia daripada Tuhan kita sendiri
••► Kita sebenarnya lebih suka membaca majalah hiburan daripada buku agama
••► Kita sebenarnya lebih suka ke konsert, karaoke daripada ke ceramah agama
••► Kita sebenarnya lebih suka memaki, ngumpat orang daripada memuji mereka
••► Kita sebenarnya lebih suka mencarut, daripada menyebut MasyaAllah
••► Kita sebenarnya lebih suka kemungkaran daripada membuat kebaikkan
••► Kita sebenarnya lebih bangga dgn kejahilan kita daripada bersyukur dengan keimanan kita
••► Kita sebenarnya lebih cintakan dunia daripada urusan akhirat

» » TETAPI bila orang tanya arah tujuan kita, kita pasti akan jawab bahawa...
••► KITA SEBENARNYA ingin menuju ke Syurga daripada ke Neraka

» Layak kah kita dengan Syurga milik Allah Swt?? Fikir-fikirkan la ツ
Ya Allah , sesungguhnya hamba mu ini sangan jahil , semoga hamba mu ini terus bersemangat untuk mempelajari ilmu yang lebih baik...amin
p/s : ehsan dari google..
 

Wednesday, 10 April 2013

Just be yourself , just be positive







* anis~~~just b urself,b postive..whatever it is..just positive..thank GOD for giving me this strength..hope everything gonna be good..

LEAVE IT,KEEP IT

Assalamualaikum...Good Morning B2B olss..
:)

p/s : xd ape nak typing..layan jla,,mihmih..awal gile aq jadi penunggu ofis ni..ari2 dtg awl...apela nseb aq...jnis x smpai aty nk dtg keje lambt..hahaha..puii..choww

Tuesday, 9 April 2013

Wednesday again~~~~


p/s : abaikan mata mengantuk sye itu gara2 brekpes nasi lemak tdi..heheh

Monday, 8 April 2013

SENYUM , SENYUM , SENYUM

SENYUM.. SENYUM..SENYUM..
13 fadhilat senyum:

1). Dpt pahala sbb sedekah,
2). Cantikkan wajah kita,
3). Baiki mood kita,
4). Rangsang org lain senyum sama,
5). Kuatkan imuniti badan drp penyakit,
6). Kurangkan stres,
7). Turunkan tekanan darah,
8). Keluarkan ENDORPHIN yg buat kita ceria,
9). Jadikan wajah awet muda,
10). Nampak lebih berjaya,
11). Bantu kita kekal dlm keadaan positif. Mustahil boleh marah sambil senyum.
12). Hindarkan sakit jantung,
13). Cermin kpd hati yg murni & kebijaksanaan.

>>Senyum, xperlu kata apa apa...senyum..SENYUMLAH...<<

6 Perkara Allah Sembunyikan Dari Umatnya

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:
‘Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.’Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. ‘Tidak’
Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.
Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. ‘Wahai Jibrail, kamu telahmenyembah aku dengan ibadah yangbersungguh- sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.’ Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atasperintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.’
Kemudian Jibrail as berkata: ‘Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?’
Lalu Allah berfirman yang bermaksud. ‘Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma’waa sebagai tempat tinggal…’
Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma’waa.Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:
‘Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? ‘
Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. ‘Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yangtelah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan…. .’

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan… Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :
1- Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat. 2- Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat. 3- Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran. 4- Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan. 5- Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu). 6- Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

* wahai rakan rakan ku yang dikasihi sekalian, pahala seseorang yang diajak kebaikkan itu dapat padanya tanpa dikurangkan sedikitpun. insyaAllah…marilah kita bersama2 terus memperbaiki diri kita.

Insyaallah

sweet x gambar atas nih..mihmihmih
Ya Allah
semoga semua ini menjadi realiti untuk hamba mu ini..
Kau bukakanlah pintu hati kami berdua ke arah kebaikan..
Terima Kasih Ya Allah ats segala pemberianmu kepada ku..
 

p/s : doakan yang terbaik untuk saya & tunang saya , semoga kami berdua hingga ke jinjang pelamin dan setia hujung nyawa,,(ececeh,tu bkn ayat filem ke??totop muke!)..
ok bye

Jom Shopping Sini.. ^_^

Assalamualaikum B2B semua...
sihat ??xnk ckp panjang2..
saya just nak promote page on9 shop cousin sye dkt sini je....
If uols nak beli jersey , Phone Casing , Tudung or nak dapatkan servis catering dari kami..
Boleh servey di page ini http://www.facebook.com/haffiyah.iffatshoppe ------> QieeDienda Shopz..
Jangan lupa ya , singgah2 di sini..
1 more berita baik..sesiapa yang bertuah membeli dri kami akan dpt FREE POSTAGE dari cousin saye..
TQ..
~~~~~> SILA RUJUK..TQ


Sorry again,again & again

I have tried and continue to try,
Still no news that can make me smile.
There is no answer
Could only pray for this time and hope rays.
Effort, quiet, prayer, and accept whatever decision from you.
There is also no word that can be spoken as well sorry.


Alhamdulillah


Sunday, 7 April 2013

SELAMAT PENGANTIN BARU...PAKPONG PAKPONG... :)

Hello assalamualaikum...musin orang kawen oooo musim orang kawen oiii.. :)

Pada 5&6 April 2013 aritu(aq d rse mcm pertandingan bercerita pulak)...hohoiii
..kawan kolej n housemate aq Cik Puan Ckin telah selamat menjadi seorang isteri di Ipoh Perak..tahniah sayunkk..gorjess sgt kau..simple tapi gorjess hokey...suke aq tengok ko!!xmau komen banyak2..sila layan gamba,.. :)
"  SELAMAT PENGANTIN BARU CKIN&WAN , SEMOGA SETIA & BERBAHAGIA HINGGE HUJUNG NYAWA & DIKURNIAKAN ANAK2 YG SOLEH/SOLEHAH,JUGE DIBERI KESIHATAN & KEHIDUPAN YG BAIK UTK ANDA BERDUA"..
yeayyy...ckin dah kahwen!! :)
hari akad nikah - 5 April 2013


Reception - 6 April 2013






                                                                           &
tahniah jugak utk kawan sekolah aq Cik Puan Farah Amirah yang juge telah selamat diijabkabulkan dengan abe tersayang nya pda 6&7 April 2013...mcm x pecaye je minah ni dah kwen..hehehehe
"FARAH & DIN , SELAMAT PENGANTIN BARU,SEMOGA SETIA & BERBAHAGIA HINGGE HUJUNG NYAWA & DIKURNIAKAN ANAK2 YG SOLEH/SOLEHAH,JUGE DIBERI KESIHATAN & KEHIDUPAN YG BAIK UTK ANDA BERDUA"
sile layan gamba jgk..xmow type panjang2...peace 

Akad nikah 6 April 2013

Reception : 7 April 2013






p/s : hollah...hubby mereka hebat hokey..hanya sekali lafas jer tau..i nnti mcm mano lah kan??heheheh..bile la turn i nih..sgt gatal..
Hokey bye!!
*Sila abaikan gambar kami yg over dari pengantin..tqvm..

Monday Blues~~~






p/s : mood??iskh2..ko ni anis..jgn nak malas sgt!!!lempang diri sendiri!! OKBYE

Thursday, 4 April 2013

Belajar Bersama

MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W

```Belajar Bersama...




1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup.

2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan.
3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.
4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut
5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminun waktu pagi dengan air suam.
6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi perwatakkan dan wajahnya.
7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan. Menguatkan belakang,memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang kelupaan.
8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.
9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat radang perut.
10. Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan & bisikan syaitan selama 40 hari.
11. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan. Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati


p/s : ehsan dari uncle google...Salam Pagi Jumaat.. ^_^

Wednesday, 3 April 2013

Peraduan~~~Peraduan

Assalamualaikum anda2...haaaa..ni nak share 1 good news ni.. (good news ke??xtaula bgi anda2 semua kan,,)..heee


Peraduan Like, Share & Wins...
Kami dengan berbesar hati ingin menawarkan kepada peminat2 jam diluar sana (especially peminat ICE WATCH) utk menyertai peraduan like, share & wins yang kami anjurkan ini..

Cara-cara:
1) like pages Bling Bling Gorgeous;
2) share pix ICE WATCH ini;
3) berpeluang memenangi 1 ICE WATCH dari kami.. :)

P/s: CEO kami berbesar hati untuk pilih 3 pemenang...so jom like share n wins...Good Luck everyone.
(nampak ayat ats ni??so ape lah lagi..jum la kite join..share je pic kt fb..sng je..ok what menang jam..utk suke2..x slh..seronok jgk kan)..so ape lagi??
jum la kite
korang boleh pegi dkt page ni , LIKE PAGE dye , lepas tu SHARE gambar..ikotla syarat2 & terma2 yang dah diorang tetapkan...gile sempoi senang..ape lagi..
cow cendol...:)  

ni la gambar jam yg uols boleh menang..insyaallah if ade rezeki..contest ni smpai 1 Mei 2013..lame lgi kan??so boleh like hari2 sampai tangan biru pon xkisah uols..jangan lupe..ni link dye skali lgi tau... https://www.facebook.com/BlinkBlinkGorgeous
OKBYE..:)

p/s : uols jangan salah anggap tau..bukan sye yg buat contest ni..sye cume tlg promote je sbb sye pon join jgk..heheheh..x salah sharing maring ni kan...peace no war..

MY BABY YOU

As I look into your eyes
I see all the reasons why
My life’s worth a thousand skies

You’re the simplest love I’ve known
And the purest one I’ll own
Know, you’ll never be alone

My baby
You are the reason I could fly
And because of you
I don’t have to wonder why

Baby, you
There’s no more just getting by
You’re the reason I feel so alive

Though these words I sing are true
They still fail to capture you
As mere words can only do

How do I explain that smile?
And how it turns my world around
Keeping my feet on the ground

My baby
You are the reason I could fly
And ’cause of you
I don’t have to wonder why

Baby, you
There’s no more just getting by
You’re the reason I feel so alive

I will soothe you if you fall
I’ll be right there if you call
You’re my greatest love of all

You are the reason I could fly
And ’cause of you
I don’t have to wonder why

My baby, you
There’s no more just getting by
‘Cause you’re the reason I feel so alive
Arianna I feel so alive


p/s : tetibe teingat lagu ni n dye..lagu ni yg sye x lupe utk nyanyi while kami keluar bsame..oh my gucci...damnly missing him..missing my fiance so much..semoga kami baik2 sahaja n semuanya terus berjalan seperti sebelumnya ya allah.. T_T.. , tetibe nampak elemen gedik & jiwang dkt ctuh..owh tidak!!knp dah ni anis??apekah??

SLeepY!!

Well..Hello...
Sgt2 sleepy..janganlah aq tetido kt opis pulak..uols??moge cergas ye..jgn jdi mcm sye ni...gara2 x bolh tido smlm..arini mengantuk dkt opis...



 oh..alangkah indhnye dpt tido gini dkt opis...hukkkk..

KBYE

Tuesday, 2 April 2013

Gadget Carnival 2013-Hari Belia Negara





 Assalamualaikum
Gadget Carnival 2013 pada 22-26 May 2013 sempena Hari Belia Negara

*5 hari
*Tapak 10ft X 6ft

*RM 1,500 untuk 1 booth

Tapak niaga dibuka untuk jualan ,
cepat sebelum tempahan penuh...
emailkan kepda saya di anisshafeera90@gmail.com untuk maklumat lanjut mengenai harga & floor plan

atau terus hubungi kami di 03-91313314(Ms Anis)

TQ



p/s : hai uols2...ha...nila yg sye maksudkan tu..kami akan buka penjualan booth sempena hari belia negara 2013 ni..so if ade sesiapa yang berminat nak join , boleh contact sye..tqtqtq ...Sonang yooo & sesiapa yang ade kawan2 bukak kdai hp/komputer/elektronik tu..boleh la tolong2 inform dkt diorng yer..yehaaa...peace...tqtq

Indahnya!!





Waktu terus berjalan, belajarlah dari masa lalu, bersiaplah tuk masa depan, berikanlah yg terbaik untuk hari ini.
SELAMAT PAGI..:)

BALIK3!!

Hoyee..suda mau balik keje..(ceitt..bajet mcm ko sorang je yg keje..uwahahaha)
padahal baru ari selasa..puii anis ni..hewhewhew

p/s : esok sye akn story psal hari belia negara 2013 tu yer..x smpat nak typing arini..nak susun ayat cantik2 lgi..tunggu!! :)
assalamualaikum uols..iols nak balek dah..cow cendol

Comel~~~~

:)
serius..aq memang dah tepikat ngan botol coke ni..mane nak dpt??sape tau??
gilos punye comel...~_~

KBye~~

Monday, 1 April 2013

Manyak syiokk...

ohoiiii..
alangkah syioknye..if dpt minum air ni!!fulamak..memang feeling terangkat abes..hehehe
nampak tu ais dye??fuhyoo...kaler2..mane la nak dpt..nasebla keje kt opis ceruk..hehehe;p

OK BYE!!

HARI BELIA NEGARA 2013

WOOOOOW!!!
Stay tune!!!!!COMING BACK AGAIN!!!!


* sesiapa yang berminat untuk join event ini dan memasarkan barangan anda boleh email saya di anisshafeera90@gmail.com untuk maklumat lanjut.. perhatian.hanya untuk barangan gadget & elektronik sahaja ye.. :)

p/s : tunggu explanation dalam post seterusnya nanti..tgh bz keje..so time lunch nanti sye story detail okeh kwn2..wink2.. ^_^...tqvm