Nuffnang Ads

Sunday, 19 January 2014

Resepi Aiskrim Goreng

Hello semua...salam isnin...yes3..i tau mesti sume tengah Monday Blues kan...hihi..kite serupaaaaaa....mmg tetiap isnin rase cenggini kot...rase terawang2 je...rase nak sambong tido..kalo kt opis..ape yg bos ckp dengar sipi2 je...hahaha...betol ke tidak??hihi... 

Harini iolsss nak share 1 resepi rahsia dengan uolsss...ni resepi orang pemalas namenyer...hehehehe...biasala di kala hujung minggu kan..tgh lepak2 tu mesti nak ade kudapan untuk dimelantak bersama family...yer dop??haaa..nak kluau malas..apetah lagi keluau duit..harus lagi malas...jadi jum kita tengok ape yang ade dlm peti ais rumah...ngeeeeee..ni rasernyer kali ke-3 i is buat makanan ni...ecehhhh...ape lagi??haaa..yorla eskrem goreng bak hang...kehkehkeh...

tutup mata pon boleh masak - ini tipu...totop mate abesla tangan kau tergoreng sekali dlm kuali tu...


Jom kita buat ramai-ramai..

Bahan-bahan
1. roti ( i pakai roti gardiner)
2. ice cream ( ikut suke nak perise ape...i prefer vanila...sodapp)
3. gelas ( kalu buleh pkai yang plastik punyer la..sbb nnti nak tekan roti tu tkot pecah gelas mahal uolss...ngeee)
4. minyak untuk menggoreng

Dah itu je pon hahahha..ni je pon bahan2..simple mimple kenz??hahahaha...i ni harus nak buat menu kudapan yang paling simple n cepat nye..muahahahaha...pemalas kenzzz...

ni bahan2 iolsss...sonang yoo kate ko... , tapi harap maaf...gamba selepas digoreng dan proses pembuatan xado...i is malas...so i dah search google..uolss tengok jerla yerr...ngeeee

haaaa..ni ehsan dari carian google yer...sile la tengok step2 n selepas digoreng... :)..time kasih uncle google..ecehhhh.. ;p 


p/s : eh senang ke tidokkk??haaa..sodap hokeyyy...panas diluar sejuk di dalam..perhhhh...telan air liur dikala i sdg berpose ini..cehhh..hihih....tapi i rase i blh dikire uploading jgkla kenzz..rsernyer dah ramai tau resepi nih..mihmih..tpi gataiii nak kongsi jugkkk..lain orang lain cara buat kenzz...i tau orang lain buat lagi terror dari i...i ni manusia yg nak buat paling simple je...orang x reti masakk kenzz...
selamat mencubaaa..
okbaiii





4 comments: